Vacature Adviseur Zero-emissie

Adviseur Zero-emissie in Zoetermeer

Adviseur Zero-emissie bouwen en vervoeren

Adviseur Zero emissie bouwen en vervoeren

Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. Wij verenigen en verbinden meer dan 4.500 kleine en grote bedrijven en behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk én Europees niveau. De bouw maakt het! Bijna alles dat je om je heen ziet, onderhoudt, verduurzaamt en leggen onze leden aan. Of het nou gaat om een brug, spoorverbinding, elektranet, school of groene woonwijk. Onze leden werken steeds vaker circulair, uitstootvrij en met robots en 3D-scanners. Zij hebben de oplossingen in handen voor de uitdagingen waar ons land voor staat. Het is dan ook niet gek dat onze sector in het brandpunt van de belangstelling staat.

Wil jij meebouwen aan een schone en emissieloze bouw- en infrasector?

De bouw- en infrasector zit in een transitie naar Schoon en Emissieloos bouwen. In het belang van de natuur, het klimaat en onze gezondheid moet de uitstoot in de sector naar beneden. Onze leden innoveren elke dag om dat voor elkaar te krijgen. Jij kan een belangrijke rol spelen om goede initiatieven op te schalen, verder uit te rollen en de juiste condities voor onze lidbedrijven te creëren om deze transitie naar Zero-emissie bouwen én vervoeren door te maken. In deze verantwoordelijke functie werk je op een efficiënte manier mee aan het samenbrengen, overbrengen en verdedigen van de belangen van onze leden. Je coördineert het proces op de initiatieven die spelen op Zero-emissie bouwen én vervoeren en behartigt de belangen van de leden door contacten met de ministeries en andere stakeholders te onderhouden. Verder bied je beleidsinhoudelijke ondersteuning aan je collega's en leden op zowel landelijk niveau als op regionaal niveau. Jij bent dé specialist op het gebied van Zero-emissie bouwen én vervoeren binnen Bouwend Nederland. Het gaat in eerste instantie om een positie voor twee jaar met de intentie om de rol na die tijd door te zetten.

Dit vind je leuk om te doen

 • Coördinerende rol op Zero-emissie bouwen én vervoeren
 • Onderhouden van een netwerk op landelijk en regionaal niveau zoals met ministeries, provincies en gemeenten en met andere (branche)organisaties en relevante stakeholders
 • Ondersteuning en coördinatie van 'de Groene Koers'
 • Ondersteuning op landelijk en regionaal niveau van leden en collega's met betrekking tot Zero-emissie bouwen én vervoeren.

Hier herken jij jezelf in

Je bent hands-on en schakelt tussen de actualiteit en strategische vergezichten. Projecten en processen managen in een complex stakeholderveld is wat je graag doet. Dat lukt omdat je uitvoeringsgericht, geduldig bent en snel kunt schakelen tussen verschillende gesprekspartners. Je maakt de vertaalslag tussen beleid en praktijk. Je begrijpt wat ondernemers nodig hebben. Om resultaten te behalen zoek je je netwerk op, klankbord je met leden en houd je ervan om samen te werken, intern en extern. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de bouw- en infrasector en heb je ervaring met projectmanagement in duurzaamheidsvraagstukken.

Van deze arbeidsvoorwaarden word jij blij

 • Salaris natuurlijk. Wij bieden € 4.687,- tot € 5.859,- bruto per maand op fulltime basis.
 • 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.
 • Pensioenregeling en uitstekende regeling bij arbeidsongeschiktheid
 • Een werkgever die investeert in opleiding en ontwikkeling.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of jaren bij ons werkt.
 • 35 vakantiedagen. Als je belooft terug te komen.
 • Ongekend goede werksfeer, met collega's waar je blij van wordt.
 • Op dit moment werken wij hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor in Zoetermeer en werken vanuit huis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis een top werkplek hebt met een bureaustoel, laptop en zit-sta bureau als je dat wenst. Bovendien ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding.
 • Reiskostenvergoeding, ook als je op de fiets komt. Met je mobiliteitskaart reis je voor woon-werkverkeer 2de klas. Voor alle zakelijke ritten kun je in de 1e klas coupé gaan zitten. Ook kun je hiermee reizen met de bus, tram of metro of pak je eenvoudig een deelauto of OV-fiets.
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, voor een bijdrage aan jouw vitaliteit
 • Een professionele organisatie met een sterk netwerk

Neem dan contact op met , . Hij kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie. Ruben is te bereiken via of .

Neem dan contact op met Amber Birahij van bureau Aanwerven, via .

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Bij gelijke geschiktheid krijgen eventuele interne kandidaten voorrang. Bouwend Nederland staat voor diversiteit en inclusie. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en wat jij kan bijdragen aan onze organisatie. We nodigen je daarom graag uit om te reageren op de vacature.

Salaris €4.687 - €5.859 Standplaats Zoetermeer / hybride FTE 4 of 5 dagen per week Contract Vaste functie Contactpersoon

Functie:adviseur zero emissie
Startdatum:09-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4687 – 5859
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Adviseur Zero-emissie Bouwend Nederland 09-03-2024

Bekijk ook andere vacatures