Vacature Adviseur Warmte-, Grondwater- en Energietransitie

Adviseur Warmte-, Grondwater- en Energietransitie in Zoetermeer

Adviseur Warmte-, Grondwater- en Energietransitie

Adviseur Warmte , Grondwater en Energietransitie

Wil jij niet alleen práten over energietransitie en klimaatadaptatie, maar vanuit de expertise van de bouw- en infrabedrijven echt wèrken aan de realisatie daarvan? Dan is deze vacature echts iets voor jou! Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw- en infrasector. Wij verenigen en verbinden 4.500 kleinere en grotere bedrijven en behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk én Europees niveau. Vanuit de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (ONG) doen we dit voor onze ca. 50 leden die actief zijn op het gebied van de ondergrondse netwerken voor energie, water, data en grondwaterbeheer.

Ben jij ook zo enthousiast over de ondergrondse infrastructuur als wij?

Onze samenleving staat voor een aantal grote en urgente transitieopgaven, zoals de energietransitie en de klimaatadaptatie. De bouw- en infrabedrijven die actief zijn op het gebied van de ondergrondse infrastructuren voor energie (elektriciteit, gassen, warmte), water (grond- en drinkwater), data en grondwaterbeheer, zijn hierin met hun maakexpertise en realisatiekracht een onmisbare partij. Als Adviseur Warmte-, Grondwater- en Energietransitie verbind en ondersteun je de lidbedrijven in deze sectoren en breng je de belangen, de maakexpertise en realisatiekracht van deze sector over het voetlicht bij overheden, opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Je gaat primair aan de slag met de volgende dossiers:

 1. De uitwerking en uitvoering van onze WKI-strategie. In het kader van de energietransitie is het de bedoeling dat woningen en gebouwen 'van het aardgas af' moeten. Dat betekent dat zij voor de verwarming over moeten naar WKI-oplossingen, waaronder warmtenetten. De lidbedrijven van de Vakgroep ONG bereiden zich hierop voor door alle relevante stakeholders en keten- en samenwerkingspartners op dit gebied te identificeren, met elkaar in verbinding te brengen en te informeren en inspireren en door mee te denken over welke randvoorwaarden en maatregelen nodig zijn om dit tijdig te kunnen realiseren.
 2. De lidbedrijven die actief zijn op het gebied van grondwaterbeheer (grondboor-en bronbemalingsbedrijven) krijgen te maken met grote uitdagingen, onder andere vanwege de Kaderrichtlijn Water en de Omgevingswet. Daarom willen zij zich beter organiseren, positioneren en profileren en meer gezamenlijk optrekken naar relevante stakeholders en keten- en samenwerkingspartners. Dit naar voorbeeld van de WKI-strategie. Jij gaat hen daarbij ondersteunen.

Je volgt actief de ontwikkelingen in het beleid, in de markt en in de vakliteratuur. In overleg met collega's, lidbedrijven en eventueel samenwerkingspartners bepaal je of en hoe we daar namens de lidbedrijven op gaan acteren. Je bevordert dat beleidsplannen van overheden en investeringsplannen van opdrachtgevers zich vertalen naar werk in de markt. Je brengt daartoe de maakexpertise en realisatiekracht van de bouw en infrabedrijven over het voetlicht van die overheden en opdrachtgevers. Je maakt je sterk voor goede condities waaronder die bedrijven kunnen werken en je stimuleert innovatieve ketensamenwerking.

Met een team van 8 collega's ondersteunen we, samen met het vakgroepbestuur, onze leden. Als goede adviseur sta je dicht bij onze leden en weet je wensen te vertalen in beleid en/of programma's en activiteiten. Er wordt een actieve bijdrage van je verwacht in de presentatie van Bouwend Nederland in onze relatienetwerken, in de media en op internet.

Dit vind je leuk om te doen:

 • Werken op het snijvlak van bedrijfsleven, politiek en samenleving.
 • Netwerken en samenwerken met leden (klein en groot) en relevante stakeholders, waaronder organiseren van of deelnemen aan leden- en netwerkbijeenkomsten.
 • Opkomen voor de belangen van ondernemers in de bouw- en infra sector.
 • De maakexpertise en realisatiekracht van onze lidbedrijven over het voetlicht brengen en verder helpen ontwikkelen.
 • Werken bij een professionele en ondernemende organisatie.

Hier herken jij jezelf in

Als ervaren adviseur ben je gewend gemakkelijk contact te leggen en te onderhouden met leden en stakeholders. Je kunt (snel) op niveau meepraten over Warmte/Koude-Infrastructuren en Grondwaterbeheer en je kunt goed omgaan met verschillende belangen. Je houdt je eigen doelstellingen voor de lange termijn goed in beeld. Je hebt een enthousiaste, positieve en teamgerichte werkinstelling en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Heb je daarbij HBO+/WO denk- en werkniveau? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Van deze arbeidsvoorwaarden word jij blij

 • Salaris natuurlijk. Wij bieden € 4.432,- tot € 5.580,- bruto per maand op fulltime basis.
 • 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.
 • Een werkgever die investeert in opleiding en ontwikkeling, zodat je elke dag een beetje beter wordt.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.
 • Reiskostenvergoeding, ook als je op de fiets komt.
 • 35 vakantiedagen op fulltime basis.
 • Ongekend goede werksfeer. Met collega's waar je blij van wordt.
 • Op dit moment werken wij hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor in Zoetermeer en werken vanuit huis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis een top werkplek hebt incl. bureaustoel, laptop en zit-sta bureau als je dat wenst. Bovendien ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding.
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, voor een bijdrage aan jouw vitaliteit.
 • Pensioenregeling en uitstekende regeling bij arbeidsongeschiktheid.
 • Een professionele organisatie met een sterk netwerk!

Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Jan van der Meer, manager van de vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer via . Hij kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie.

Bouwend Nederland staat voor diversiteit en inclusie.

Functie:adviseur warmte- grondwater- energietransitie
Startdatum:06-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4432 – 5580
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Adviseur Warmte-, Grondwater- en Energietransitie Bouwend Nederland 06-12-2023

Bekijk ook andere vacatures