Vacature Onderwijskundige

Onderwijskundige in Hazerswoude-Dorp

Skills vakwedstrijden biedt jongeren de kans om te excelleren in hun vak. Hiervoor ontwikkelt WorldSkills Netherlands uitdagende wedstrijdopdrachten, die bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren. De schrijvers van de wedstrijden worden voor de opdrachtontwikkeling begeleid door een onderwijskundige. De opdrachten dagen de jongeren uit, te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij staat het tonen van excellent vakmanschap centraal.

Doel van de functie
Als onderwijskundige werk je binnen het team van Opdrachtontwikkeling en Opdrachtuitvoering. Je inspireert en ondersteunt de schrijvers (een mix van mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven) bij het ontwikkelen van de wedstrijdopdrachten en de vertaling daarvan richting de wedstrijdvloer. Je zorgt ervoor dat de opdrachten aansluiten op wat er in het toekomstige beroep van de student gevraagd wordt en dat deze passen bij het niveau van de opleiding. Daarbij houd je in de gaten of voldaan wordt aan alle eisen die horen bij het kwalificatiedossier van de desbetreffende opleiding. Samen met het team van onderwijskundigen denk je na over de bredere toepassing van de beoordelingssystemen en de aansluiting hiervan bij de wedstrijdopdrachten; welke handelingen en gedrag willen wij zien bij de deelnemers? Je deelt jouw kennis over beroepsstandaarden, beoordelingssystemen en factoren die de kwaliteit van de beoordeling beïnvloeden met de schrijvers.

Daarnaast ben je samen met het team verantwoordelijk om de kwaliteit van de wedstrijdopdrachten te verbeteren, aantrekkelijker en doeltreffender te maken, bijvoorbeeld d.m.v. analyses te verzorgen van wedstrijdresultaten en rondetafelgesprekken te organiseren met inhoudelijke experts. Wij streven ernaar om onze programma's in het curriculum te laten opnemen. Je bent als onderwijskundige om die reden betrokken bij het vormgeven en afleveren van masterclasses en trainingen op o.a. het gebruik van vakwedstrijden in curriculumontwikkeling en het integreren van vakwedstrijden binnen het onderwijs.

Kennis, vaardigheden en eigenschappen

  • Je hebt kennis van de kerndoelen, examenprogramma's of kwalificatiedossiers van het VMBO en MBO en kennis van de beroepsstandaarden
  • Je hebt kennis van beoordelingssystemen en toetstechnische begrippen als validiteit, betrouwbaarheid, standaarddeviatie
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent een fijne sparringspartner voor je collega's en de mensen die je begeleidt bij de wedstrijdontwikkeling
  • Je bent creatief en gericht op een prettige samenwerking. Als jij advies geeft dan neemt men dat van jou over, omdat je goed kan luisteren en mensen mee weet te nemen in ideeën. Jij kan overtuigen met jouw energie, kennis en ervaring
  • Je hebt een open blik en wordt enthousiast van omgaan met mensen vanuit verschillende vakrichtingen
  • Link kwalificatiesdossiers en pedagogische trajecten en de link naar het bedrijfsleven, wij zijn hierin een belangrijke connector/speler

Waar kom je terecht?
Werken voor WorldSkills Netherlands betekent werken bij een betrokken organisatie met een groot maatschappelijk belang. Met 25 enthousiaste personen werken wij aan verschillende projecten en evenementen. Je komt te werken op de afdeling Opdrachtontwikkeling en Opdrachtuitvoering: een ambitieus team.

De voordelen van werken bij WorldSkills Netherlands

Wat bieden wij?
Aan het einde van het jaar krijg je een 13e maand uitbetaald. Daarnaast krijg je 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding en we dragen tweederde van je pensioenopbouw bij. Reiskostenvergoeding 0,21 per kilometer; 100% vergoeding OV.

Er zijn extra's
Denk aan een laptop, mogelijkheid tot training of opleiding. Maar ook een jaarlijks externe medewerkersbijeenkomst en dagelijks mogelijkheid tot een gezamenlijke lunch.

Flexibiliteit
Wij werken in een flexibele, informele werkcultuur. Wij blijven elkaar ontmoeten, maar er is ook ruimte om thuis te werken.

Jij gaat impact maken
WorldSkills Netherlands inspireert vmbo-scholieren en mbo-studenten om na te denken over hun toekomst, wij dagen hen uit om het beste uit zichzelf te halen en motiveren hen om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt o.a. bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen. Vakmanschap wordt alsmaar belangrijker voor Nederland. Je werkt in een jong en enthousiast team en informele omgeving, met een sterk en gemeenschappelijke missie met een doel.

Dan kun je ons uiteraard mailen via: , wij reageren i.v.m. de vakantieperiode na 2 januari 2024. Ons kantoor zit aan de Limaweg 25, 2743 CB in Waddinxveen. Wij hopen jou binnenkort uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.

WorldSkills Netherlands is al meer dan 60 jaar actief op nationaal en internationaal niveau. De meest succesvolle deelnames, zijn het resultaat geweest van een intensieve samenwerking tussen het onderwijs, bedrijfsleven en WorldSkills Netherlands. De laatste jaren...

UK en Nederland ondertekenen internationaal Skills partnerschap

16 juni 2022

Tijdens het aangepaste internationale programma van Team Netherlands 2022 doet van ROC van Twente mee aan de officiële WorldSkills competitie 'Special Edition' in Luzern. Volg in onderstaand liveblog hoe het haar afgaat in de strijd tegen de beste patissiers...

Nieuwsbrief

Limaweg 25 | 2743 CB WaddinxveenFunctie:onderwijskundige
Startdatum:24-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Skills Friends via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Moerkapelle
  2. Onderwijskundige Stichting Skills Friends 24-12-2023

Bekijk ook andere vacatures