Vacature Docent

Docent in Bleiswijk

Onze belofte

Docent voor Tekenen, Handvaardigheid en Textiele Werkvormen (Tehatex)

Bleiswijk

0,2 - 0,4 FTE

€ 3.301 - € 5.862

Solliciteer direct

Wil jij, als creatieve docent, onze leerlingen uit de bovenbouw van het havo (klas 4) op een enthousiaste en gepassioneerde manier het vak Tehatex bijbrengen zodat zij zich met een eigen eindwerk kunnen voorbereiden op hun eindexamen in havo 5? Dan is op zoek naar jou!

Betekenisvol werk

Per direct zijn we op zoek naar een ervaren, creatieve en enthousiaste collega voor het vak Tehatex voor ongeveer 0,2 tot 0,3 fte per week. Het gaat om 4 tot 6 lesuren in havo 4 en havo 5. Het gaat om een tijdelijke vervanging van één van onze collega's, maar met uitzicht op een vast dienstverband in het komende schooljaar.

De vaksectie bestaat uit vijf personen en is continue op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om de creatieve vakken voor leerlingen niet alleen leuk maar ook relevant te maken.

Binnen De Blesewic werken we met coaching i.p.v. mentoraat. Iedere leerling heeft een eigen persoonlijke coach. Een coach begeleidt maximaal 15 leerlingen. Hiervoor zijn drie uur per week geroosterd waarin naast een klassikaal coachuur de overige uren worden gebruikt voor de individuele gesprekken met leerlingen. In principe is iedere docent ook coach. Bij voldoende ervaring zetten we je ook nu al graag in als coach.

Over ons

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 5.200 leerlingen. Met acht scholen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. Er is altijd een school die bij je past en waar je verder kunt groeien als leerling en als medewerker. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Wij leren met elkaar en van elkaar.

Onze inspiratiebron
Zoals Philipp Melanchthon (1497-1560) al schreef: onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat over het leven. Het leren van normen en waarden en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Daarom staat op onze scholen de mens centraal. Wie ben je en wie wil je worden? Wat wil je leren, wat heb je daarvoor nodig en wat kun je zelf doen? Wij werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hen een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen. Je voelt je hier welkom, gehoord en gesteund, of je nu leerling of collega bent. Samen leren we voor het leven.

Jouw team op Melanchthon Blesewic

Op De Blesewic verzorgen we modern onderwijs aan ruim 750 leerlingen uit de regio Lansingerland, een landelijk gebied gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. We zijn gevestigd in een nieuw en kleinschalig schoolgebouw met een prettige uitstraling en uitstekende faciliteiten. Als school zijn we een locatie van Scholengemeenschap Melanchthon en maken we onderdeel uit van stichting CVO. Hierdoor hebben we een sterke organisatie achter ons staan, terwijl wij zelf nog steeds die gezellige en warme school zijn waar iedereen elkaar kent.

Samen met een team van ruim 70 medewerkers geven we onderwijs vanuit het You - We - World concept, waarbij de leerling centraal staat. Zo heeft iedere leerling bijvoorbeeld een eigen persoonlijke coach. En hebben ze een belangrijke stem in hoe de lesdag wordt ingevuld naast het reguliere lesprogramma. Deze vrije ruimte zit bijvoorbeeld in welke ondersteuning, verdieping of verbreding gewenst is. Zo worden leerlingen uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen op het gebied van keuzes maken en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Onze belofte aan jou

We bieden een uitdagende en afwisselende functie in een school waar teamgeest samengaat met een grote mate van individuele verantwoordelijkheid. Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega's staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:

  • Een maandsalaris van minimaal €3001 tot maximaal €5329 bruto bij een fulltime aanstelling (LB, LC cao VO).
  • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand en 8% vakantiegeld.
  • Een pensioenregeling via het ABP en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 53 vrije dagen per jaar, korting op een collectieve zorgverzekering en deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  • Een opleidingsbudget en uitgebreide mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze CVO-academie.
  • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een financiële tegemoetkoming in reiskosten.

Jouw expertise

Met jouw positieve mindset laat je leerlingen kansen zien en uitdagingen aangaan. Je begeleidt ze vol enthousiasme. Je werkt zelfstandig en bent tegelijk een sterke speler in ons team. Verder heb je:

  • Een eerstegraads bevoegdheid of je bent in de eindfase van je studie
  • Goede coachingsvaardigheden

CVO: onderwijs voor het leven

Bij CVO maken wij het verschil voor leerlingen in Rotterdam en omgeving; leerlingen uit veel verschillende culturen en overtuigingen. Wij staan voor persoonlijke aandacht en het vormen van de toekomst van deze leerlingen. Als onze collega ervaar je ook persoonlijke groei, verbinding met je collega's en de kans om te experimenteren. Met maar liefst 37 scholen en talloze ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie, bieden we jou een glansrijke carrière in het CVO-onderwijs. Sluit je aan bij CVO en laten we samen het onderwijs van de toekomst vormgeven!

Maak jij het verschil voor onze leerlingen?

Wil jij ook bijdragen aan 'Onderwijs voor het Leven'?

We hebben alle soorten onderwijs in huis, dus bijna altijd iets wat bij je past. Twijfel je of deze vacature jou op het lijf geschreven is, maar ben je wel enthousiast, solliciteer dan toch. We kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Logo van

Docent voor Tekenen, Handvaardigheid en Textiele Werkvormen (Tehatex)

Bleiswijk 0,2 - 0,4 € 3.301 - € 5.862

Functie:docent
Startdatum:29-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3301 – 5862
Uren per week:4 – 6

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Christelijk Voortgezet Onderwijs via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Moerkapelle
  2. Docent Christelijk Voortgezet Onderwijs 29-02-2024

Bekijk ook andere vacatures