Vacature Collega

Collega in Zoetermeer

Belangenbehartiger Duurzaamheid

Wil jij graag meewerken aan de toekomst van duurzaamheid binnen de bouw en infra?

De bouw is nodig voor een duurzamer en klimaatbestendig land. Dit gaat niet vanzelf en is niet vrijblijvend. Dat biedt marktkansen, maar leidt ook tot meer uitdagingen door continue veranderingen in regelgeving en ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van bouwen binnen een CO2 budget en emissievrij bouwen. In deze functie houd je je o.a. bezig met ontwikkelingen op het gebied van milieu, natuurinclusieve en klimaatadaptieve bouw. Je richt je op het creëren van de juiste randvoorwaarden voor ondernemers in de bouw- en infrasector door contacten met de betrokken ministeries, de Tweede Kamer en de Eerste Kamer te onderhouden en te zorgen dat juiste beleidskeuzen worden gemaakt. Daarnaast werk je nauw samen met onze collega's in Brussel om ontwikkelingen in Europese en nationale wet- en regelgeving al in vroeg stadium te signaleren en actie te ondernemen.

Je maakt je sterk voor een duurzamere bouw- en infrasector en zorgt voor eenduidige plannen en standaarden die klimaat, natuur en biodiversiteit verbeteren. Je bevordert dat plannen zich vertalen naar sectorbrede en gedragen afspraken. Dat doe je door intensief samen te werken met andere stakeholders zoals ministeries, medeoverheden, maatschappelijke organisaties en collega brancheverenigingen, bijvoorbeeld binnen het Lenteakkoord en het platform klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen.

Vanuit de standplaats Zoetermeer werk je intern nauw samen met bevlogen collega's die zich Europees/landelijk en/of regionaal richten op duurzaamheidsthema's of waar duurzaamheid een onderdeel is van hun beleidsterrein zoals woningbouw, mobiliteit en infrastructuur.

Dit vind je leuk om te doen

 • Onderhouden van een netwerk in de Tweede Kamer en op de ministeries
 • Coalities vormen met andere (branche)organisaties en relevante stakeholders
 • Ontwikkelen van lobbystrategie en beleid op het gebied van duurzaamheidsthema's binnen de bouw- en infrasector
 • Algemeen en Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland voorzien van adviezen over beleid, aanpak, voortgang en resultaten van de inzet op duurzaamheid
 • Inbreng en schakel richting Ministeries

Hier herken jij jezelf in

Je schakelt graag tussen de actualiteit en strategische vergezichten. Dat lukt omdat je geduldig bent en snel kunt schakelen tussen verschillende gesprekspartners. Je maakt de vertaalslag tussen beleid en praktijk. Uiteraard weet je precies welke maatschappelijke en politieke ontwikkelingen er spelen, je ziet ze vooraf aankomen en beïnvloedt de beleidsprocessen. Duurzaamheid kent veel tegenstrijdige belangen. Je staat stevig in je schoenen onder andere door de door jou meegebrachte ervaring. Je kan zelfstandig werken en voelt je thuis in een team. Om de rol goed in te vullen krijg je veel vrijheid van ons. Je hebt aantoonbare kennis van duurzaamheid in de bouw- en infrasector. Om resultaten te behalen zoek je je netwerk op, klankbord je met leden en houd je ervan om samen te werken, intern en extern. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de bouw- en infrasector en heb je ervaring in een adviserende rol met een sterke belangenbehartigingscomponent op het gebied van duurzaamheid.

Van deze arbeidsvoorwaarden word jij blij

 • Salaris natuurlijk. Wij bieden € 4.687,- tot € 5.859,- bruto per maand op fulltime basis.
 • 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.
 • Een werkgever die investeert in opleiding en ontwikkeling, zodat je elke dag een beetje beter wordt.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.
 • Reiskostenvergoeding, ook als je op de fiets komt.
 • 35 Vakantiedagen op fulltime basis.
 • Ongekend goede werksfeer. Met collega's waar je blij van wordt.
 • Op dit moment werken wij hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor in Zoetermeer en werken vanuit huis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis een top werkplek hebt incl. bureaustoel, laptop en zit-sta bureau als je dat wenst. Bovendien ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding.
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, voor een bijdrage aan jouw vitaliteit.
 • Pensioenregeling en uitstekende regeling bij arbeidsongeschiktheid.
 • Een professionele organisatie met een sterk netwerk.

Neem dan contact op met , . Hij kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie. Ruben is te bereiken via of .

Neem dan contact op met Amber Birahij van bureau Aanwerven, via .

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Bij gelijke geschiktheid krijgen eventuele interne kandidaten voorrang. Bouwend Nederland staat voor diversiteit en inclusie. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en wat jij kan bijdragen aan onze organisatie. We nodigen je daarom graag uit om te reageren op de vacature.Functie:collega
Startdatum:20-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4687 – 5859
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Collega Bouwend Nederland 20-02-2024

Bekijk ook andere vacatures