Vacature Docent Veiligheidstechniek

Docent Veiligheidstechniek in Zoetermeer

Een enthousiaste docent met kennis van chemie en arbeidsveiligheid. Wil jij ervoor zorgen dat onze klanten helemaal up-to-date zijn over het gebruik en onderhoud van onze gasdetectie apparatuur? Wellicht kom jij dan onze Dräger Academy versterken!

Wat jij gaat doen

Vanuit de Dräger Academy verzorg je opleidingen aan onze klanten in het gebruik en onderhoud van onze gasdetectie apparatuur. We hebben leslokalen in Zoetermeer en Hoogvliet maar je geeft voornamelijk beroepsgerichte / veiligheidstrainingen op locatie bij de klant. Onder andere op gebied van gas gevaar. Voor deze functie is het gebruikelijk om vanuit huis op te starten.

Onze klanten komen uit vele marktsegmenten zoals de (petro)chemie, waterschappen, logistiek, food en afvalverwerking. De producten en diensten die Dräger verkoopt hebben in veel gevallen direct te maken met veiligheid en gezondheid van mensen. Het leven en de gezondheid van de gebruikers hangt in veel gevallen direct af van de apparatuur die door ons geleverd wordt.

Als Docent draag je kennis en vaardigheden over tijdens theoretische en praktische opleidingen aan klanten. Je hanteert verschillende didactische werkvormen en organiseert leeractiviteiten zodat het onderwijs zo passend mogelijk is voor de klant. 

Ook ontwikkel en verbeter je lesmateriaal, -methoden, examens en e-learning modules. Je houdt proactief vakinhoudelijke ontwikkelingen bij en je blijft ook je pedagogische en didactische vaardigheden ontwikkelen. Ten aanzien van de organisatie, lesmaterialen, methoden en examens kom je met verbetervoorstellen.

In de organisatie heb je vele (internationale) contacten zoals met de collega’s van de Dräger Academy, de afdeling Product Management, de afdeling Sales, de afdeling Service . Maar ook buiten de organisatie heb je contacten met opdrachtgevers, deelnemers, overheid en brancheverenigingen. Het is daarom belangrijk dat je je gemakkelijk beweegt tussen alle contacten.

Wat wij jou bieden

Werken bij Dräger betekent dat je werkzaam bent bij een internationaal bedrijf welke voorloop op het gebied van medische- en veiligheidstechnologie. Wist je dat Dräger sinds 1889 producten levert voor het beschermen, ondersteunen en redden van levens? Als werkgever mag je van ons goede arbeidsvoorwaarden verwachten. Voor deze rol betekent dat:

 • Een marktconform salaris (op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van jouw werkervaring, leeftijd en opleiding);
 • Een aantrekkelijke tekenbonus van € 2.000,- bruto. De helft van de bonus wordt uitbetaald als je één jaar in dienst bent. Ben je na twee jaar nog in dienst, dan ontvang je ook de andere helft;
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband;
 • Resultaatafhankelijke winstdeling;
 • Er wordt een leaseauto, laptop en smartphone ter beschikking gesteld;
 • Een goede pensioenregeling waarvan wij (conform de CAO in de Metalektro) als werkgever 60% van de pensioenpremie voor onze rekening nemen;
 • 27 vakantiedagen en 13 vrije roosterdagen, op fulltime basis;
 • Een keuze uit 2 collectieve zorgverzekeringen met kortingen;
 • Actieve personeelsvereniging met jaarlijkse activiteiten.

Wat je mee brengt

 • Een minimaalafgeronde MBO opleiding in een technische / chemische / veiligheidskundige richting;
 • Een opleiding MVK/HVK of Arbeidshygiëne is een pre;
 • Een afgeronde opleiding als Docent of Trainer is een pre;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een VOL-VCA en BHV diploma of je bent bereid die te behalen;
 • Je hebt een proactieve en kwaliteitsgerichte instelling;
 • Electrotechnisch onderlegd is een pre;
 • Praktijk ervaring met gasmeten is een pre;
 • Je hebt een flexibele instelling hebt qua werk- en reistijden. De functie biedt veel vrijheid waarbij je vanuit huis opstart, maar houdt er rekening mee dat je gemiddeld 3-5 nachten per maand op locatie zult overnachten.

Meer over onze organisatie

Bij Dräger werken mensen met verschillende talenten. Iedereen kan zich verder ontwikkelen. Of je nu als professional op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of werkervaring wilt opdoen als starter of stagiair. Dräger is een erkend leerbedrijf en bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen. Elke medewerker is belangrijk voor ons bedrijf. Zonder hun inzet, motivatie en toewijding zouden wij niet zijn wat wij vandaag zijn: een wereldleider in medische en veiligheidstechniek.

Enthousiast geworden?

Ben jij de geschikte kandidaat en ben je enthousiast? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Vergeet niet een beknopte en pakkende motivatie bij te voegen.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Romeo Kenson via onderstaande contactgegevens. Wist je dat je jouw vragen ook per whatsapp kan stellen? Vergeet daarbij niet te vermelden over welke vacature het gaat en voeg jouw Linkedin profiel of CV toe indien mogelijk.Functie:Docent Veiligheidstechniek
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Geen ervaring
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dräger via RKenson@draeger.mail.carerix.net of 31641330029. Of bezoek hun website https://werkenbijdraeger.nl/vacatures/drager-nederland/docent-veiligheidstechniek/?jobid=158&pubid=128&apply.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Docent Veiligheidstechniek Dräger 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures