Vacature Coördinator Vakbekwaam

Coördinator Vakbekwaam in Rotterdam

BrandweerBrandweer

Coördinator vakbekwaam

In het kort

Regio home Rotterdam-Rijnmond

Plaats Rotterdam Rijnmond

Reageer voor 10-06-2024

Opleidingsniveau HBO

Aantal uur 32-36 uur

Dienstverband Vast

Open

Het is van levensbelang dat de brandweerprofessionals binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vakbekwaam zijn en blijven. Samen met zes andere coördinatoren binnen het team 'Vakbekwaam Worden & Vakbekwaam Blijven' richt jij je in deze functie op de professionele ontwikkeling van de brandweer collega's. Met jouw inhoudelijke kennis van en/of affiniteit met de Brandweer en jouw zelfstandige en proactieve aanpak draag jij bij aan de kwaliteit van onze hulpverlening!

Jouw werk

Als Coördinator weet jij wat de leerbehoefte is binnen de organisatie en ben je in staat om deze te vertalen in oefenprogramma's. Dit doe je niet alleen, want je zorgt ervoor dat je een goed netwerk hebt binnen de Brandweer zodat je schakelt met de juiste mensen en experts in de organisatie. Vanuit nieuwsgierigheid en jouw eigen vakmanschap houd je de trends en ontwikkelingen rondom incidenten in de gaten. Ook neem je het initiatief om programma's te ontwikkelen op actuele thema's. Denk daarbij aan overkoepelende thema's als levensreddend handelen, rijvaardigheid, variabele voertuigbezetting en vakinhoudelijke oefeningen voor de vrijwillige en beroeps brandweercollega's. Samen met de andere 6 coördinatoren bepaal je samen de inhoud van het jaarplan waaruit gewerkt wordt. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Jij zorgt ervoor dat je zelf de kennis krijgt en waar nodig experts binnen het vakgebied erbij betrekt. Vervolgens zorg jij dat deze vakinhoudelijke kennis wordt vertaald naar bijvoorbeeld workshops of lessen. Je behoudt het overzicht op het proces vanaf de planning, de organisatie van leermateriaal en het materieel tot evaluatie. Daarbij werk je intensief samen met de andere 6 coördinatoren en de instructeurs in het team, die je hierbij ondersteunen. Ook neem jij deel aan projecten die lopen bij een van de 7 expertgroepen binnen de afdeling.

Jij…

… bent sterk in plannen en organiseren. Je volgt de trends en ontwikkelingen op jouw vakgebied op de voet. Je ben gericht op verbinding en schakelt graag met collega's binnen de VRR en externe partijen. Je denkt in kansen en mogelijkheden en speelt in op de (leer)behoefte die er in de organisatie is op het gebied van kennis en vaardigheden. Door goed te luisteren en proactief te handelen maak jij het verschil. Door goede communicatie en samenwerking, neem je mensen mee en behaal jij met het team mooie resultaten.

Verder:

 • beschik je minimaal over HBO werk- en denkniveau;
 • heb jij aantoonbaar affiniteit en/of kennis met de brandweer;
 • heb je aantoonbare kennis met plannen en organiseren van (inhoudelijke) trainingen en bijeenkomsten;
 • ben je flexibel om af en toe in het weekend te werken.

Wij…

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Onze collega's van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.

Wij zijn lid van 010 Inclusief , het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt als Coördinator voor de afdeling Vakbekwaamheid. Deze afdeling heeft als belangrijkste taak om opleidingen en oefeningen voor de repressieve dienst te organiseren volgens het Besluit Personeel Veiligheidsregio's, de richtlijnen van het NIPV en de interne richtlijnen. Kernwaarden voor de afdeling zijn binden en verbinden. Samen met onder andere docenten, kerninstructeurs en 6 andere coördinatoren vorm je het team 'Vakbekwaam Worden & Vakbekwaam Blijven'. Je werkt veel op de Breevaartstraat, maar bent ook zichtbaar in de hele regio Rotterdam-Rijnmond.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 met een salaris van € 3.365 tot € 5.034 (36 uur).
 • Afhankelijk van jouw wensen bieden we je een contract van 32 of 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 18,63%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom hebben we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op onze locaties aanwezig.
 • Wij werken hybride. Thuiswerken en werktijden stem je af met je team en leidinggevende. Wanneer je thuis werkt heb je recht op thuiswerkvergoeding.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAR UWO Veiligheidsregio's, zoals die luidde op 2 januari 2023.

Sollicitatieproces

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
  Deze vacature staat open tot 10 juni 2024. Gesprekken vinden plaats in week 24.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding word je gevraagd de ambtseed/belofte af te leggen.
 • Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond staat voor transparante en eerlijke werving en selectieprocedures en volgt de Sollicitatiecode NPV. Deze gedragscode kun je hier vinden.


Functie:coördinator
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:3365 – 5034
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Coördinator Vakbekwaam Brandweer 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures