Vacature Energieke Belangenbehartiger

Energieke Belangenbehartiger in Zoetermeer

Belangenbehartiger cao en arbeidsmarkt

Team

Ben jij een energieke Jurist Belangenbehartiger op het gebied van arbeidsvoorwaarden en ben je klaar om impact te maken op de cao van de technologische sector? Dan is FME op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. Voor onze afdeling cao, arbeidsmarkt en onderwijs zoeken wij een: Belangenbehartiger cao en arbeidsmarkt.

De functie

Jij behartigt de belangen van onze leden proactief op jouw dossiers. Je bent zowel van de inhoud als het proces. Dat geldt ook voor de cao: de cao is een belangrijk instrument voor onze sector en daar ben je intesief bij betrokken. Denk aan onderhandelingen, voorbereidingen, analyses en deelname aan diverse paritaire commissies en werkgroepen. Naast de cao geef je voor jouw dossiers beleid- en belangenbehartigingstrajecten vorm en heb je daarover veel contact met je netwerk. Je zet projecten op of participeert in bestaande projecten die relevant zijn voor jouw dossiers. Dossiers waar jij (mede)verantwoordelijk voor bent zijn de hervormingen op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en arbo. Tot slot behoort tot je taken ook het beantwoorden van tweedelijns vragen die via ons Serviceteam zijn binnengekomen op jouw dossiers.

Samenwerken is je tweede natuur. Afstemming met leden is een belangrijke voorwaarde om te komen tot gedragen standpunten en optimale belangenbehartiging. Intern ben je adviseur, sparringpartner en coördinator. Je ondersteunt de voorzitter, directie en MT bij de belangenbehartiging en het onderhouden van het netwerk.

Als professionele belangenbehartiger vertaal je relevante nationale en internationale ontwikkelingen, waaronder wet- en regelgeving, naar concrete activiteiten. Je zorgt voor een uitstekend netwerk met politici en relevante belanghebbenden en smeedt vernieuwende coalities. Namens FME participeer je in verschillende commissies op jouw expertiseterrein. Je speelt proactief en strategisch in op politieke besluitvorming en je hebt zicht op trends in de maatschappij en publieke opinie, die je vertaalt naar de FME-strategie op het gebied van belangenbehartiging. Je hebt het vermogen om uiteenlopende kennisgebieden snel te ontsluiten en belangen effectief samen te brengen. Je vindt het leuk om hierover te schrijven en te presenteren.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team is enthousiast en gedreven en kent een mooie mix van professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.

Daarnaast mag je van ons verwachten:

 • Een salaris tussen de € 4.100, - en € 7.400, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis;
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME;
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar;
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag;
 • Een keuzebudget van € 250,- op jaarbasis naar rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en smart werken;
 • Ruime mogelijkheid tot ontwikkeling en het volgen van opleidingen.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een energieke belangenbehartiger die actuele kennis heeft van het arbeidsrecht. Je bent een goede verbinder en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Verbinden, vernieuwen en ondernemen zijn kernwaarden die bij je passen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding. Kennis van het arbeidsrecht in het bijzonder van cao-recht.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt kennis van politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen en vindt goed je weg in een politieke omgeving;
 • Je hebt een proactieve houding en een hands-on mentaliteit;
 • Je hebt een uitgebreid en relevant netwerk en je bent in staat dit uit te bouwen;
 • Je weet prioriteiten te stellen en om te gaan met deadlines;
 • Je werkt datagedreven. Je hebt affiniteit om data te analyseren, visualiseren en te vertalen naar beleid.

Belangstelling?

Deze werving en selectieprocedure is uitbesteed aan Govaerts Search & Coaching. Voor meer informatie kun je contact opnemen met op telefoonnummer of per email . Wil je solliciteren? Stuur je CV en motivatie voor 1 juni naar .Functie:belangenbehartiger
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4100 – 7400
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Energieke Belangenbehartiger FME 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures