Vacature Docent Aardrijkskunde

Docent Aardrijkskunde in Pijnacker

Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden

WERKEN BIJ LUCAS ONDERWIJS

0,4-0,6
fte

Geplaatst: woensdag 22 mei 2024
Ingangsdatum: 01 augustus 2024
Per week: 0,4-0,6 fte

Stanislas Pijnacker is met ingang van het nieuwe schooljaar 2024-2025 op zoek naar een docent aardrijkskunde voor 0,4- 0,6 fte voor de periode tot de kerstvakantie, vanwege zwangerschapsverlof van een van onze collega's.
Stanislas Pijnacker is een school voor mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium) en is gevestigd in een mooie groene omgeving op de grens van Pijnacker en Nootdorp. We zijn een school met een open blik naar de wereld. We proberen steeds zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat er om ons heen gebeurt, zodat we leerlingen de beste kansen bieden. Soms gaan we daarin heel ver. Zo hebben we per 2022-2023 gekozen voor een compleet nieuw onderwijssysteem: MyFlex.

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, is het belangrijk dat leerling hun talenten leren ontwikkelen, dat ze leren leren en heel bewust en zelfstandig keuzes leren maken. MyFlex ondersteunt daarbij, doordat we nadrukkelijk de interactie en het gesprek met de leerling aangaan. 'Wat wil je leren, waar sta je nu en wat kun je het best doen om een stap verder te komen?

''

De leerling kiest tijden de Flexuren naast vaklessen vier keer per week voor extra uitleg, zelfstandig werken of extra uitdaging. Van iedere docent wordt verwacht dat je jouw leerlingen coacht. Dat doe je niet alleen op cognitief gebied, maar op zijn totale ontwikkeling. Bij het Stanislascollege is immers het uitgangspunt: heel de mens, in relatie tot de omgeving.

We zijn op zoek naar bevlogen en betrokken docenten. Die niet alleen een les kunnen geven met een goede kop en staart, maar leerlingen op een breed gebied kunnen inspireren, motiveren en meenemen. Die het signaleren als een leerling vastloopt, of zich verveelt. Die leerlingen vakkennis bijbrengen, maar ook respect voor de medemens, gevoel voor waarden en sociale vaardigheden.

En, misschien wel het belangrijkst, we zoeken docenten die het leuk vinden om met leerlingen samen te werken! We willen dat jij de verbinding maakt met de leerling. Dat leerlingen merken dat je staat voor wat je doet en gaat voor hén. In die wereld waarin zoveel mogelijk is, maar die ook best complex is, is het belangrijk dat leerlingen merken dat je hen ziet en waardeert. En dat ze van jou het vertrouwen krijgen zelf op ontdekkingsreis te gaan, keuzes te maken en hun plek te vinden!


Wij bieden
We zijn een gezellig warme school, met een goede onderlinge sfeer tussen collega's. Je wordt onderdeel van een breed team van collega's die elkaar helpen en met je meedenken.

Als nieuwe collega krijg jij extra ondersteuning. Dat begint met een introductieprogramma, dat we afstemmen op jouw behoeften, kennis en ervaring. De periode daarna voer je persoonlijke gesprekken met een Begeleider op School (BOS) waarin je uitwisselt hoe het gaat en wat je nodig hebt om je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit alles met de bedoeling dat je je snel thuis voelt op onze school!

We kunnen onze leerlingen alleen het allerbeste onderwijs bieden als we ook onszelf blijven ontwikkelen. Doordat we onderdeel zijn van Stichting Lucas Onderwijs, blijven we onszelf uitdagen en verbeteren. De Lucas Academie ondersteunt de ontwikkeling van medewerkers met een zeer veelzijdig aanbod. De meeste activiteiten worden verzorgd door eigen collega's. Zo blijven we kennis en ervaring delen, met beide benen in de praktijk.

Naast de faciliteiten van het Lucas Onderwijs biedt het Stanislascollege je inspirerende bezinningsdagen en kennismaking met de Ignatiaanse pedagogiek, die alles wat een leerling leert, verbindt met eigen gevoelens en ervaringen in 'het echte leven'.

Kortom, als docent mag je rekenen op volop ontwikkelingsperspectief en vind je in ons een stabiele werkgever die je goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden biedt. Onze primaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VO. Zoals de eindejaarsuitkering van 8,33%, De vakantietoeslag van 8% en marktconforme inschaling in schaal LB/LC.


Wij zoeken
  • Je bent in het bezit van een eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid aardrijkskunde of jij bent in de afrondende fase van de opleiding;
  • Je bent enthousiast ingesteld, je staat stevig in je schoenen en je bent niet bang om zelf initiatief te nemen;
  • Je hebt verfrissende ideeën en de daadkracht om deze uit te voeren;
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de school;

Wat ga je doen

  • Je gaat lesgeven aan leerlingen;
  • Je verleent van ondersteuning bij interne en externe activiteiten;
  • Je onderhoudt contacten met externen, bijvoorbeeld ouders;
  • Je motiveert en ondersteunt leerlingen;
  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs;

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met zondag 9 juni 2024, uitsluitend via Meesterbaan:

https://www.meesterbaan.nl/solliciteer/inloggen/290058/docent-aardrijkskunde


Sterk de wereld in

Stanislas Pijnacker


Adres
Sportlaan 3a
2641 AZ Pijnacker
Telefoonnummer:
E-mail adres: [email protected]
Website: https://www.stanislascollege.nl/pijnacker/

Overzicht vacatures

Lucas Onderwijs is een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs. Wij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op het best denkbare onderwijs, om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. We stimuleren onze scholen dit te bieden binnen de kaders van onze filosofie 'Vrijheid in verbondenheid'.

Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.


Stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden

www.lucasacademie.nl
Alles over kennisdeling binnen Lucas Onderwijs


Lucas Onderwijs
Saffierhorst 105
2592 GK Den HaagPostbus 93231
2509 AE Den Haag


Functie:docent aardrijkskunde
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Docent Aardrijkskunde Lucas Onderwijs 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures