Vacature ZIJ-Instromer

ZIJ-Instromer in Rotterdam

Zij-instromer basisonderwijs bij de RVKO

 1. HomeRVKO

Word jij onze nieuwe collega?

Heb je een afgeronde hbo-/wo-opleiding en wil je leerkracht worden in het basisonderwijs?

Met het ZIJ-Instroomtraject sta je binnen twee jaar voor de klas. We vergoeden jouw collegegeld en studieboeken en bieden je, tijdens je studie, een betaalde baan in het basisonderwijs. Je kunt ons ontmoeten tijdens de volgende open dagen:

Op woensdag 29 mei is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst ZIB, Zij-instromer in beroep ( locatie: begane grond Timmerhuis, Halvemaanpassage 90, 3011 DL in Rotterdam).
En op woensdag 5 juni is er
van 18.30 uur tot 20.30 uur een Open Avond bij de Hogeschool ( Stationssingel 80 Rotterdam).Hiervoor kun jij je aanmelden via de site https://www.thomasmorehs.nl/open-dag/ .

De sollicitatieprocedure voor de instroom van september 2024 is inmiddels gesloten. Wel kun jij je alvast aanmelden voor de instroom van februari 2025. Hiervoor start de sollicitatieprocedure in september.

Over de RVKO

De RVKO is een bestuur voor (speciaal) basisonderwijs met 67 scholen in Rotterdam en omgeving. Bij ons staat de leerling centraal! We zijn een warme en ontwikkelingsgerichte organisatie. We vinden het belangrijk dat zowel onze leerlingen als leerkrachten worden gemotiveerd, geïnspireerd en zich kunnen ontwikkelen.

Sinds 2010 biedt de RVKO het ZIJ-Instroomprogramma aan. In nauwe samenwerking met de Hogeschool worden hbo- en wo-professionals binnen twee jaar opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs. En ook na het behalen van je diploma kun je rekenen op goede ondersteuning bij jouw carrière in het onderwijs!

De voordelen van het zij-instroomtraject van de RVKO

 • passend salaris
 • vergoeding studiekosten
 • betaalde stage- en studiedag

 • uitstekende begeleiding
 • 1 jaar naast een mentor
 • de school die bij je past

Ervaringen van eerdere deelnemers

David

"De directe feedback van mijn mentor is super waardevol"

Maureen

"Mijn toch al hoge verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen"

Esmée

"Het begeleiden van leerlingen geeft veel voldoening"

Achternaam

E-mail

Telefoon

Motivatie (optioneel)

Je contactpersonen

Anita Kol en Astrid de Wit

Anita Kol

begeleider zij-instroomtraject

Astrid de Wit

coördinator zij-instroomtraject

Word jij onze nieuwe collega?

Traject

Bij de RVKO krijg jij de kans om als ZIJ-instromer te worden opgeleid tot basisschoolleerkracht. Je krijgt een intensief leer-werktraject aangeboden. Je volgt één dag per week de pabo-opleiding via de Hogeschool en ondertussen sta je ook voor de klas. Natuurlijk word je hierbij intensief begeleid door een bevoegde leerkracht; 'jouw dagelijkse partner' binnen de klas. Afhankelijk van jouw ontwikkeling en vaardigheden, zul je in het tweede jaar zelfstandig voor de klas staan. Je draait volledig mee in de groep en wordt betrokken bij alle bijbehorende werkzaamheden. Na uiterlijk twee jaar ben je een bevoegde leerkracht!

Afhankelijk van jouw wensen sta je twee, drie of vier dagen per week voor de klas op een school van de RVKO. Elke week krijg je tijdens een van deze dagen de gelegenheid om de stage-opdrachten van de pabo uit te voeren

De opleiding wordt volledig betaald door de RVKO (collegegeld en verplichte studieboeken). Het is een pittig traject en het vraagt om veel (zelf)studie! Tijdens dit traject krijg je natuurlijk een salaris.

Jouw profiel

 • Jij beschikt over een geaccrediteerd hbo- of wo-diploma;
 • je hebt je georiënteerd op het werken in het basisonderwijs door middel van snuffelstages;
 • aantoonbare (vrijwilligers- of) werkervaring met kinderen is een pré;
 • je hebt goede Nederlandse taalvaardigheden en rekenvaardigheden;
 • je bent flexibel, gedreven, ontwikkelingsgericht en leergierig;
 • je bent (maatschappelijk) betrokken en je hebt een goede, aantoonbare motivatie om in het onderwijs te werken;
 • je bent woonachtig in de regio Rotterdam;
 • je kunt een VOG overleggen (kosten worden vergoed door de RVKO).

Wat wordt er geboden?

 • Afhankelijk van de mate van zelfstandigheid, word je bij indiensttreding ingeschaald in schaal 7 (max. € 3.262,-) of schaal LB (indien je minimaal twee dagen per week volledig zelfstandig een groep draait) (max. € 4.573,-). Bij de eerste inschaling in een trede wordt rekening gehouden met het voorheen verdiende salaris. Na de initiële inschaling volgt het verdere salarisverloop de cao po en het promotiebeleid van de RVKO;
 • volledige vergoeding van het collegegeld gedurende de twee studiejaren en van de kosten voor de verplichte studieboeken;
 • een betrokken werkgever met veel oog voor jouw ontwikkeling.
 • personeelsuitjes, sporttoernooien en coaching;
 • reiskostenvergoeding, fiets-privéregeling of leaseregeling;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden als korting op de sportschool en op de aanvullende zorgverzekering, en begeleiding bij 'Gezonder Leven';
 • begeleiding door een mentor vanuit de RVKO.

Over de RVKO

De RVKO streeft vanuit haar visie naar professionele en persoonlijke groei voor alle medewerkers. Het realiseren van aantrekkelijke loopbaanpaden voor (aankomende) leraren is hierbij een zeer belangrijk speerpunt. De RVKO staat bekend om innoverende en kwalitatief goede trajecten; waaronder het zij-instroomprogramma.

Bij de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO) wordt elke dag aan +/- 22.000 kinderen (verdeeld over 67 schoollocaties) les gegeven!

Over de RVKO

Bij de RVKO wordt elke dag aan meer dan 20.000 kinderen, verdeeld over 67 scholen in de regio Rotterdam, lesgegeven.

Functie:instromer
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4573 – 4573
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. ZIJ-Instromer St. Michaëlschool 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures