Vacature Beleidsadviseur Duurzaamheid

Beleidsadviseur Duurzaamheid in Zoetermeer

Beleidsadviseur Duurzaamheid

Bouwend Nederland is de grootste ondernemersorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij verbinden 4.500 ondernemers (van MKB tot grootbedrijf) met elkaar en met belangrijke stakeholders, zoals de lokale, regionale, landelijke en zelfs Europese politiek. We kijken naar wat de toekomst de bouw en infra brengt en hoe onze leden daar slim op in kunnen spelen. Duurzaamheid is een hierbij een belangrijk en veelomvattend thema. Er wordt veel gepraat over o.a. de energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen. Wil jij echt meewerken aan de realisatie daarvan door onze bouw- en infrabedrijven? Solliciteer dan op onze vacature van Beleidsadviseur Duurzaamheid.

Werk je graag aan de toekomst van duurzaamheid binnen de bouw en infra?

De bouw is nodig voor een duurzamer en klimaatbestendig land. Dit gaat niet vanzelf en is niet vrijblijvend. Er komt steeds meer rond duurzaamheid op de sector af. Dat biedt marktkansen maar leidt ook tot meer uitdagingen en wet- en regelgeving. In deze functie houd je je o.a. bezig met nieuwe rapportage verplichtingen waarmee bedrijven te maken krijgen, waaronder de EU CSRD/ESG reporting. Je richt je op de ontwikkeling van praktische handvatten die onze leden helpen met de implementatie hiervan binnen hun organisatie. Maar ook met de discussie over en lobby voor de randvoorwaarden die nog nodig zijn voor bedrijven zodat zij hier beter invulling aan kunnen geven.

Je speelt verder een actieve rol in het verbinden van de verschillende beleidsthema's duurzaamheid met de digitaliseringsslag waarin de sector zich bevindt. Digitalisering is een belangrijke randvoorwaarde voor alle duurzame transities maar dit zit vaak nog onvoldoende verweven in beleid en programma's met de focus op duurzaamheid. Je maakt je o.a. sterk voor uniforme en efficiënte plannen om data van herbruikbaar materiaal beschikbaar te maken. Je bevordert dat deze plannen zich vertalen naar standaarden en richtlijnen die sectorbreed vastgelegd en gedragen worden. Hiermee brengen we circulair bouwen ook echt in een stroomversnelling. Om dit te bereiken trek je samen op met opdrachtgevers, overheid en de technieksector.

Vanuit de standplaats Zoetermeer werk je intern nauw samen met bevlogen collega's die zich landelijk en/of regionaal richten op duurzaamheidsthema's of waar duurzaamheid een onderdeel is van hun beleidsterrein zoals woningbouw, mobiliteit en infrastructuur.

Dit vind je leuk om te doen

 • Schakelen tussen verschillende duurzaamheidsthema's.
 • Een goede verbinding leggen met andere thema's, daar waar nodig, bijvoorbeeld financiële verslaglegging en digitalisering.
 • Intensief samenwerken met collega's en relevante stakeholders.
 • Leden ondersteunen.
 • Projectmatig werken.
 • Algemeen en Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland voorzien van adviezen over beleid, aanpak en de voortgang mbt duurzaamheid.
 • Werken bij een professionele en ondernemende organisatie.

Hier herken jij jezelf in

Duurzaamheid kent veel tegenstrijdige belangen, zowel binnen als buiten de sector. Je herkent deze belangen en gaat professioneel om met de emoties die het oproept. Dat lukt omdat je een stevige gesprekspartner bent, geduld hebt en ook snel kunt schakelen tussen verschillende invalshoeken. Je bent een regisseur van processen en bent daarbij communicatief vaardig, empathisch en verbindend. Je overziet het bredere duurzaamheidsveld en maakt de vertaalslag tussen beleid en praktijk. Je werkt soms projectmatig maar ook zelfstandig en krijgt hierbij van ons veel vrijheid. Dat vind je comfortabel. Om resultaten te behalen zoek je je netwerk op, klankbord je met leden en houd je ervan om samen te werken, intern en extern. Je hebt ervaring opgebouwd op het gebied van duurzaamheid en hebt ruime werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de bouw- en infrasector.

Van deze arbeidsvoorwaarden word jij blij

 • Salaris natuurlijk. Wij bieden € 5.381,- tot € 6.726,- bruto per maand op fulltime basis.
 • 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.
 • Een werkgever die investeert in opleiding en ontwikkeling, zodat je elke dag een beetje beter wordt.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.
 • Reiskostenvergoeding, ook als je op de fiets komt.
 • 35 vakantiedagen op fulltime basis.
 • Ongekend goede werksfeer. Met collega's waar je blij van wordt.
 • Op dit moment werken wij hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor in Zoetermeer en werken vanuit huis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis een top werkplek hebt incl. bureaustoel, laptop en zit-sta bureau als je dat wenst. Bovendien ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding.
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, voor een bijdrage aan jouw vitaliteit.
 • Pensioenregeling en uitstekende regeling bij arbeidsongeschiktheid.
 • Een professionele organisatie met een sterk netwerk.

Hallo, ik ben - Gebouwde Omgeving - en ik kan je veel vertellen over deze baan en onze organisatie. Heb je vragen? Dan kun je me gewoon direct bellen of mailen. | mail . Meteen solliciteren?

Bij gelijke geschiktheid krijgen eventuele interne kandidaten voorrang. Bouwend Nederland staat voor diversiteit en inclusie. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en wat jij kan bijdragen aan onze organisatie. We nodigen je daarom graag uit om te reageren op de vacature.

Salaris €5.381 - €6.726 Standplaats Zoetermeer / Hybride FTE 0.8 - 1 FTE

Functie:beleidsadviseur duurzaamheid
Startdatum:08-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5381 – 6726
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Beleidsadviseur Duurzaamheid Bouwend Nederland 08-01-2024

Bekijk ook andere vacatures