Vacature Senior Adviseur ICT & Onderwijs

Senior Adviseur ICT & Onderwijs in Bleiswijk

 • Redactie Bleiswijk
 • 23-12-2023

Senior Adviseur ICT & Onderwijs in Zoetermeer

Senior adviseur ICT & Onderwijs

Senior adviseur ICT & Onderwijs (32-40 uur)

Op het snijvlak van onderwijs en ICT is nog veel te doen. En daarbij kunnen we jouw expertise goed gebruiken! Als ICT-adviseur help je om het primair en voortgezet onderwijs in kleine stappen verder te digitaliseren. Dit doe je door de onderwijssector op strategisch niveau te adviseren, samen met je collega's. Zo maak je in Zoetermeer of vanuit huis het verschil.

Wat ga je doen?

Je geeft advies aan de onderwijssector, bijvoorbeeld over het belang van ICT, een goede ICT-strategie en de inkoop van ICT-middelen. Samen met je communicatiecollega's bepaal je wat de beste manier is om een onderwerp onder de aandacht te brengen. De ene keer doe je dat via een (online) bijeenkomst, de andere keer via een artikel of praktische handreiking. En of je nu ervaringsverhalen, use-cases of informatie over nieuwe technologie deelt, telkens is het jouw doel om scholen wijzer te maken op het vlak van digitalisering.
Je ziet dat er veel op scholen afkomt als het gaat om regels en eisen. En onderling zie je grote verschillen in ICT-kennis en kunde. Je stemt je adviezen af op de diverse niveaus en reikt handvatten aan zodat scholen zelfstandig strategische keuzes kunnen maken op het gebied van ICT en digitalisering. Onder meer over de inrichting, de toegevoegde waarde van software en devices, en de samenhang met informatiemanagement, cybersecurity en privacy. Door jouw adviezen worden scholen zich bewust waarover ze moeten nadenken, voordat ze een wijziging in hun ICT-landschap doorvoeren of zich wenden tot een leverancier.
Hoe je aan input komt om de sector van informatie te voorzien? Op diverse manieren! Je hebt regelmatig contact met je collega's, leest onderzoekspublicaties en haalt je kennis op bij scholen en samenwerkingspartners zoals SIVON . Verder neem je deel aan inhoudelijke congressen waar Kennisnet al jaren bij betrokken is. Ook bezoek je als adviseur zelf weleens een school en heb je de mogelijkheid om vorm te geven aan een klankbordgroep. Zo blijf je goed op de hoogte van wat er speelt en waar scholen de komende jaren behoefte aan hebben.

Wat is Kennisnet?

Het onderwijs kan niet meer zonder ICT, zowel in de klas als in de bedrijfsvoering. Digitalisering is cruciaal om talenten van leerlingen en studenten tot bloei te brengen en noodzakelijk om het onderwijs goed te kunnen organiseren. Maar ICT brengt ook veel uitdagingen en dilemma's met zich mee. Bijvoorbeeld op het vlak van privacy, cybersecurity, leermiddelen en digitale geletterdheid. Kennisnet is de gids die het Nederlandse onderwijs wegwijs maakt in het professioneel inzetten van ICT. Zowel bij het leren als in de bedrijfsvoering.

Wij onderzoeken en brengen advies uit. Niet aan één individuele school of docent, maar - en dat maakt ons werk zo leuk - direct aan alle scholen en besturen. Of aan het ministerie van OCW, sectorraden en andere landelijke organisaties. Jouw impact reikt dus heel ver. En dan werk je ook nog in een publieke organisatie vol (politieke) dynamiek én ruimte voor jouw initiatief.

Welke kwaliteiten breng je mee?

Zelf actief kennis ophalen en connectie maken met andere experts. Dat doe jij graag. Je zit boven op nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en analyseert hoe je deze kunt vertalen naar heldere adviezen. Daarbij let je goed op de samenhang met andere ontwikkelingen die de ICT-omgeving op scholen raken. Zo leg je steeds de juiste verbindingen.

Ook heb je:

 • Wo-niveau.
 • Conceptuele kennis van ICT: je snapt de techniek van ICT-omgevingen, hebt kennis van moderne technologie en bent bekend met ICT-termen.
 • Werkervaring binnen de publieke sector.

Veel! Werken bij Kennisnet betekent werken in een fascinerende omgeving die - net als het onderwijs - nooit stilstaat. Vind jij het leuk om steeds nieuwe kennis op te doen en eigen initiatieven vorm te geven, dan kun je bij ons je hart ophalen. En dat ook nog in een betrokken en open team.

Verder kun je rekenen op:

 • 25 vakantiedagen en een brutomaandsalaris tussen €5.100,- en €6.490- bij een 40-urige werkweek. Het exacte salaris hangt af van je ervaring en kwaliteiten.
 • Een flexbudget van 10% van je maandsalaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlofdagen (maximaal 26) of kunt laten uitkeren.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Ben je bij ons op je plek, dan is verlenging voor bepaalde of onbepaalde tijd mogelijk.
 • Flexibele werktijden. En je kiest zelf de werkplek die het beste bij je werkzaamheden past.
 • Een hoge pensioenbijdrage.
 • Een opleidingsbudget van gemiddeld € 2.475,- per jaar.
 • Een goede reiskostenvergoeding.
 • Een bijdrage aan je aanvullende zorgverzekering.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 80,- per maand.
 • Een laptop of bijdrage voor een eigen device naar keuze.

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden .

Past deze uitdaging helemaal bij jou?

Bij de werving en selectie laat Kennisnet zich bijstaan door Bureau Luider.

Je reactie, voorzien van een cv en motivatie kan je richten aan , roy(vervang deze tekst met @ teken)bureauluiderwerkt.nl


Functie: adviseur onderwijs & ict Startdatum: 22-12-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: WO Contracttype: Vast Salaris: 5100 - 6490 Uren per week: 32 - 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kennisnet via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bleiswijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bleiswijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Bleiswijk
 2. Senior Adviseur ICT & Onderwijs Kennisnet 22-12-2023


Functie:adviseur onderwijs & ict
Startdatum:21-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5100 – 6490
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kennisnet via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Senior Adviseur ICT & Onderwijs Kennisnet 21-12-2023

Bekijk ook andere vacatures