Vacature Microsoft beheerder

Microsoft beheerder in s-Gravenhage

Microsoft beheerder

Nederlands Forensisch Instituut

Functieomschrijving

Een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Dat is waar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag voor gaat. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie werken we aan het oplossen van misdrijven en het bestrijden van criminaliteit. Bij alles wat we als NFI doen, staan de volgende kernwaarden centraal: betrokken, betrouwbaar en deskundig. Onze kernwaarden zijn wat wij belangrijk vinden. Ze gaan over hoe we met elkaar en met onze opdrachtgevers omgaan. Deze waarden zien we dan ook als basis voor ons werk en ons gedrag.

Als Microsoft beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van onze Microsoft-technologieën, zowel lokaal als in de cloud. Je belangrijkste taken omvatten het implementeren, configureren en onderhouden van deze systemen, evenals het bieden van ondersteuning aan interne gebruikers en het waarborgen van de beveiliging en prestaties van onze IT-infrastructuur.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het ontwerpen, implementeren en beheren van complexe Active Directory-infrastructuren. Daarnaast zal je betrokken zijn bij het installeren, configureren en onderhouden van Exchange Server-omgevingen. het beheren van SQL Server-instanties, inclusief databasebeheer en het implementeren van high availability oplossingen om de betrouwbaarheid van onze gegevens te waarborgen. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor het implementeren en beheren van mobiele apparaatbeheer (MDM) met behulp van Microsoft Intune, waardoor we onze apparaten op een veilige en gecontroleerde manier kunnen beheren.

Veiligheid en security staan bij ons hoog in het vaandel, daarom zal je ook betrokken zijn bij het beveiligen en detecteren van bedreigingen met behulp van Microsoft Defender, waardoor we proactief kunnen reageren op potentiële risico's. Tot slot zal je SharePoint Online-sites en -services beheren en configureren.

Functie-eisen

 • Minimaal een mbo-diploma in de richting van ICT;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie als Microsoft beheerder;
 • Je hebt ervaring met Active Directory/EntraID, Exchange, SQL Server, Microsoft Intune, Microsoft Defender en SharePoint Online;
 • Je hebt ervaring met zowel On-Premise als Azure-omgevingen. 

Competenties

 • Accuraat werken
 • Integriteit
 • Initiatief
 • Analyseren
 • Klantgerichtheid 

Wat vinden wij nog meer belangrijk

Je onderneemt zelfstandig en komt vlot in actie bij vragen van klanten. Je beschikt over sterke probleemoplossende vaardigheden om de interne gebruikers zo goed mogelijk te helpen. Het schakelen tussen verschillende zoekmethoden om zodoende snel relevante informatie te ontsluiten, gaat je gemakkelijk af. Als er nieuwe inzichten op jouw pad komen, dan deel je dit graag met jouw team om gezamenlijk effectief te blijven werken. Wij willen graag in de behoefte van de organisatie voorzien. Je wilt daarom de beste IT-oplossingen aanleveren en gaat graag de samenwerking aan met interne teams en stakeholders. Als je een of meerdere certificeringen voor Microsoft Certified: Azure Administrator Associate, Microsoft Certified: Modern Desktop Administrator Associate, Microsoft Certified: Messaging Administrator Associate, MCSE: Productivity in bezit hebt is dat een grote pre.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Salarisomschrijving: Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal.

Voor de functie geldt een tijdelijke arbeidsmarkttoelage van 8% die aan het vermelde maandsalarissalaris wordt toegevoegd.

Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 12 maanden

Minimaal aantal uren per week: 36

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Solliciteren? Nadat je via de sollicitatiebutton hebt gereageerd kun je jouw motivatie en cv als Word- of pdf-bestand uploaden. We nodigen je graag uit om in je motivatiebrief ook iets over jezelf te vertellen.

 • Het toetsen van de integriteit van onze nieuwe collega’s is voor het NFI van groot belang. Voor deze functie geldt dat er een veiligheidsonderzoek B moet worden opgestart bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ook een geheimhoudingsverklaring maakt deel uit van het sollicitatieproces.
 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als van-werk-naar-werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Voor medewerkers binnen de Staat der Nederlanden Overheid behoort een detacheringsovereenkomst tot de mogelijkheden.
 • Vaardigheidstests kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het inwinnen van referenties behoort tot de mogelijkheden
 • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Aan deze vacaturetekst kunnen geen rechten worden ontleend. 

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.Functie:Microsoft beheerder
Startdatum:28-5-2024
Ervaring:Senior management
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3662 – 5586
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Microsoft beheerder Nederlands Forensisch Instituut 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures