Vacature Marge Controller

Marge Controller in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3458 eneco werken bij banner 2200x1000 09.jpg

Marge B2C

Eneco - Rotterdam

3-5 jaar

32 - 40 uur

Finance

€68.000 - €96.000

Marge B2C

Eneco - Rotterdam

Finance

3-5 jaar

€68.000 - €96.000

32 - 40 uur

 • Je bouwt actief mee om een high-performing finance afdeling te worden door altijd zaken te willen verbeteren

 • Je werkt in een Finance team van jonge en gedreven collega's binnen het Competence Center Control & Analytics, een afdeling binnen Finance waarin je je volop kunt ontwikkelen

 • Competence Center Control & Analytics voorziet in adequate stuurinformatie en analyses rondom brutomarge

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco wil dat in 2035 de eigen activiteiten en de geleverde energie aan klanten klimaatneutraal zijn, om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad Celsius te beperken en verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende generaties. Eneco wil dat de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius blijft om ernstige effecten op mens en natuur te voorkomen. Dat is een race tegen de klok. Daarbij zijn we op zoek naar jouw hulp. Kiezen voor de rol Marge Controller is kiezen voor een rol in het hart van de Eneco organisatie. Je krijgt ruime mogelijkheden om adviezen te geven, op hoog niveau te opereren en de organisatie een stap verder te brengen. Daarnaast krijg je voldoende ruimte om processen te optimaliseren en te implementeren. Ook het financiële domein verandert in een hoog tempo. In het brutomarge team van Eneco CO (de klantenorganisatie) ligt de uitdaging om de business veranderingen vanuit financieel oogpunt te begrijpen, de financials adequaat vast te leggen, en steeds sneller de financiële performance te presenteren. De daaruit geboden inzichten leiden tot betere producten voor de klanten, en dragen bij aan realisatie van de productbelofte. Je leidt veranderingen en inspireert je collega's. Daarbij helpen we je ook met je eigen ontwikkeling. Samen halen we zo het maximale uit Eneco

Dit ga je doen

In deze cruciale rol binnen Eneco's B2C-leveringskanaal, ben je de spil in financiële precisie en strategische richting. Je maakt deel uit van een groot team van 18 financials, waaronder Business Control, Financial Control en Marge Control. Deze positie in een matrixorganisatie, die volop in ontwikkeling is, biedt volop kansen voor professionele ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen Eneco's dynamische omgeving, terwijl je bijdraagt aan een duurzame toekomst. Het Competence Center Margin Control maakt gebruik van margemodellen en in jouw rol gebruik je grote verscheidenheid data en technieken om onze modellen de juiste berekeningen te kunnen laten maken en middels rapportages de resultaten te analyseren .

Gaat dit over jou?

 • Afgeronde WO opleiding in Econometrie, Economie, Bedrijfskunde;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in Business analyse, FP&A of control;
 • Gevoel voor IT (zoals Snowflake, programmeertalen Python en of R, Artificial Intelligence), business en financials en weet deze samen te brengen;
 • Je kunt denken in data structuren en hebt kennis van datamodellen en Excel;
 • Sterke communicatie skills, het overtuigen van collega's en deze meenemen in veranderingen.
 • Afiniteit met finance processen
 • Gedegen kennis van Excel en datamodellen

Je bent verantwoordelijk voor

Je bent een onderdeel van het Competence Center Control & Analytics. Binnen dit team werken analisten, financial controllers en business controllers nauw met elkaar samen. Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Inzicht creëren in de financiële prestaties van B2C voor zowel energie alsook de home energy;
 • Beheren en optimaliseren van het schattingsmodel en datastructuren voor nauwkeurige financiële rapportage;
 • Ontwikkelen en implementeren van rapportagemodellen om de financiële transparantie en besluitvorming te verbeteren;
 • Uitvoeren van analyses van brutomarge berekeningen en identificeren van afwijkingen om financiële risico's te minimaliseren;
 • In kaart brengen en proactief signaleren van financiële risico's, met name gerelateerd aan de levering van elektriciteit en gas;
 • Leveren van waardevolle inzichten en aanbevelingen aan het finance management om de financiële prestaties en operationele efficiëntie te verbeteren.

Competence Center Control & Analytics is een jong team waarin makkelijk contact wordt gelegd en kennis wordt uitgewisseld.

Dit worden je collega's

Je rapporteert aan de Manager Competence Center Margin Control en werkt heel nauw samen met de Manager Business Control B2B, de analisten van de trading business unit en pricing. Samen geven we de business waardevolle inzichten in de realisatie van de strategie, met name in de ontwikkelingen van de verwachte en gerealiseerde marge. Daarnaast geven we inzicht in de financiële risico's die gepaard gaan met de levering van elektriciteit en gas. Je maakt een volgende stap binnen Eneco. Je gaat daarvoor samenwerken met ervaren mensen, die veel kennis hebben van de energiesector. Samen maken jullie omschakelen voor Eneco eenvoudig.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? , onze Corporate Recrutier beantwoordt met plezier jouw vragen via .

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst.Functie:controller
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 7407
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Marge Controller Eneco 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures