Vacature Zakelijk Directeur

Zakelijk Directeur in Rotterdam

Vrienden van Sophia

Vast

Rotterdam

zakelijk directeur

Om de grote ambities van de Sophia Stichtingen waar te maken, zijn ze op zoek naar een ondernemende, financieel-juridisch en digitaal onderlegde Zakelijk Directeur die gaat meebouwen aan de structurele groei en impact van de Sophia Stichtingen. De Zakelijk Directeur vormt samen met de Algemeen Directeur de directie van de Sophia Stichtingen en rapporteert aan het bestuur.

Zij zoeken een gestructureerde, daadkrachtige, zelfsturende en resultaatgerichte all-rounder. Iemand die in staat is om de organisatie te vormen en versterken op een efficiënte, effectieve en mensgerichte wijze. Waar de Algemeen Directeur meer extern gericht is en de commerciële en creatieve aanjager is, brengt de Zakelijk Directeur de benodigde (infra)structuur en het in- en overzicht, zonder daarbij het ondernemerschap, de creativiteit en het te behalen resultaat uit het oog te verliezen. Je hebt focus, bent praktisch, hebt interesse in technologie en denkt in oplossingen. Je beschikt over aantoonbare relevante ervaring voor deze functie, hebt een natuurlijk overwicht en brengt een gezonde dosis humor en aanstekelijke drive.

Over Sophia Stichtingen

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is het grootste academische kinderziekenhuis van Nederland. Het heeft alle specialistische kennis in huis om complexe aandoeningen bij kinderen te behandelen en kinderen de beste zorg te bieden. De Sophia Stichtingen doen aan grootschalige fondsenwerving en financieren daarmee baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en impactvolle projecten die een actieve bijdrage leveren aan het welzijn van patiëntjes en ouders.

De inkomsten vanuit fondsenwerving door de Stichting Vrienden van het Sophia zijn in de afgelopen jaren gegroeid naar ruim 5 miljoen euro per jaar. En jaarlijks besteedt het Sophia Kinderziekenhuis Fonds ca. 1,5 miljoen euro aan grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. De ambities van de Sophia Stichtingen voor de komende jaren reiken echter verder.

Naast het uitbouwen en optimaliseren van de bestaande fondsenwervingsactiviteiten is het doel om de fundraising door de Stichting Vrienden van het Sophia naar een volgend niveau te brengen door middel van een programma gericht op major donors en zakelijke partnerships. Dit zal de Stichting Vrienden van het Sophia in staat gaan stellen een meer dan betekenisvolle rol te spelen in de grote fundraising-opdracht die gaat voortvloeien uit een nieuw te bouwen integraal kinderziekenhuis. Bovendien wordt beoogd om het Sophia Kinderziekenhuis Fonds te laten uitgroeien tot een echt 'endowment fund' waarbij vanuit het rendement op vermogen jaarlijks baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en jong talent wordt gesteund met een nog (veel) hoger budget.

WAT GA JE DOEN?

 • Samen met de Algemeen Directeur invulling geven aan de strategie van de Sophia Stichtingen en waar nodig samen aanscherpen en bijstellen;
 • Hands-on invulling geven aan het financieel beleid van de Sophia Stichtingen;
 • Digitalisering en beheer van de ICT infrastructuur;
 • Datamanagement en -segmentatie voor de benadering van major donors;
 • Opzetten van de financieel-juridische structuur om major donors, fondsen op naam en zakelijke partnerships te faciliteren;
 • Beheer van wetenschappelijke- en patiëntenzorg projecten, alsmede de verantwoording van de juiste besteding en financiële afwikkeling ervan;
 • HR beleid van de Sophia Stichtingen;
 • Contractbeheer, juridische zaken en compliance;
 • Relatiebeheer met interne stakeholders (wetenschappers, medisch specialisten, adviseurs), de Wetenschappelijke Adviesraad en externe toezichthouder(s) voor goede doelen als het CBF.

DIT IS WIE JE BENT

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Strategisch én hands-on;
 • Een sterk bedrijfsmatig en analytisch inzicht;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met modern financieel beleid;
 • Capaciteit om collega's aan te sturen en te motiveren;
 • Ervaring met, of in staat zich de meest belangrijke softwarepakketten eigen te maken - tech savvy;
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

WAT BIEDT Sophia?

Je maakt onderdeel uit van een gedreven, dynamisch team van 11 professionals binnen een uniek kinderziekenhuis waar je écht het verschil kunt maken en waar de ambities groot zijn.
Daarnaast biedt Sophia:

 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week met zicht op een vaste aanstelling;
 • Een marktconform salaris;
 • De mogelijkheid om impact te maken: bij te dragen aan betekenisvolle projecten en baanbrekend onderzoek en je in te zetten voor een nieuw kinderziekenhuis;
 • Een unieke werkplek midden in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
 • Een vaste eindejaarsuitkering
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Aarzel niet om contact op te nemen met Merel Jäger ( ) of Jan Koudstaal ( ) . Ook kun je het onderstaande formulier invullen en dan we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Fulltime

Over Montis-Q

Montis-Q is een financieel adviesbureau gevestigd in Rotterdam. Of het nu gaat om verbeteringen die organisaties toekomstbestendig maken of het waarborgen van continuïteit op de financiële afdeling. Bij ons vind je bevlogen, klantgerichte professionals met passie voor finance.

KVK: 71197621
BTW: NL858618473B01

Contact

ADRES: Telefoon: E-mail:Functie:zakelijk directeur
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Zakelijk Directeur Montis-Q 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures