Vacature Jeugd BOA

Jeugd BOA in Zoetermeer

Werken bij Zoetermeer als

Jeugd BOA

Ben jij op zoek naar een functie waarin je echt het verschil kan maken? Een functie waarbij je jouw communicatieve vaardigheden kan inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid van Zoetermeer? En ben je daarnaast sterk met een jongere doelgroep? Dan is deze functie wat voor jou!

Dit is wat we je bieden

 • Werk dat jou op het lijf is geschreven

naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.

 • Een passend salaris

van max. €3.784 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.

 • 17,05% individueel keuzebudget

dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband

een contract voor 32 - 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

 • Prima arbeidsvoorwaarden

als een ABP-pensioen, een duurzame reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.

 • Flexibiliteit

om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.

Jouw uitdaging

Jij begrijpt de jeugd en kan goed verbinding leggen met de jeugd door jouw zichtbaarheid in de wijken van Zoetermeer. Je bent hét aanspreekpunt voor de jongeren in de wijk en zet je in voor een goede verbinding met hen. Je bent specialist in het monitoren van jeugdgroepen en kan jeugdgroepen in kaart brengen. Ook bij zeer lastige groepen weet je wat nodig is om in verbinding te komen en kun je snel schakelen met ketenpartners in- en extern.

Als jeugdboa speel je een belangrijke rol in de aanpak en uitvoering van het beleid rondom jeugdproblematiek. Daar waar nodig treed je repressief op. Verder zet jij je in voor gedragsverandering en biedt de jongeren perspectief. Mocht het nodig zijn maak je een zorgmelding op. Van jou wordt verwacht dat je een goed netwerk onderhoudt met interne en externe ketenpartners. Informatie deel je met partners om te komen tot een gezamenlijke zorgaanpak.

Daarnaast ondersteun je de wijkhandhavers bij de aanpak van overlast gevende jeugd of jeugdgroepen. In je rol als jeugdboa weet je dat zichtbaarheid en benaderbaarheid voor de jeugd van essentieel belang is.

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor niet álleen de stad maar ook de jongeren. Wij bieden jou een uitdagende baan, waar je belangrijk werk doet en een onmisbare schakel bent. In jouw baan als jeugdboa is geen dag hetzelfde!
Je gaat werken in een organisatie die veel ambities heeft en waarin jij uitgedaagd wordt je talenten volop te benutten en verder te ontwikkelen. Je krijgt veel ruimte om je werk als professional te kunnen uitvoeren. Je komt te werken in een innovatieve en bruisende stad maar ook jouw persoonlijke groei staat centraal.

Dit zijn wij

Team Handhaving zet zich in voor de leefbaarheid en veiligheid van Zoetermeer, dit doen wij samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Zoetermeer is een stad met ruim 120.000 inwoners, een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt en innoveert.

Binnen de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) werken circa 30 handhavers. Samen vormen we de ogen en oren van de stad en zetten we ons wijkgericht in voor een veilige en prettige leefomgeving. Het is een flexibel en jong team waarin we elkaar goed weten te vinden en actief met elkaar samenwerken. Samen met de andere jeugdboa zet jij je in voor de jeugd!

Dit ben jij

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor niet álleen de stad maar ook de jongeren. Wij bieden jou een uitdagende baan, waar je belangrijk werk doet en een onmisbare schakel bent. In jouw baan als jeugdboa is geen dag hetzelfde!
Je gaat werken in een organisatie die veel ambities heeft en waarin jij uitgedaagd wordt je talenten volop te benutten en verder te ontwikkelen. Je krijgt veel ruimte om je werk als professional te kunnen uitvoeren. Je komt te werken in een innovatieve en bruisende stad maar ook jouw persoonlijke groei staat centraal.

Wat verwachten wij van jou:

 • Je bent voor jongeren het aanspreekpunt op straat, staat in goede verbinding met hen en helpt bij vragen en problemen. Je helpt mede voorkomen dat jongeren het verkeerde pad opgaan en kunt jongeren perspectief bieden.
 • Je treedt op bij alledaagse ergernissen en andere vormen van overlast en overtredingen.
 • Je biedt jongeren duidelijkheid over wat wel en niet mag en weet hoe je ongewenst gedrag kan corrigeren.
 • Je hebt een signalerende rol, en je zorgt voor een sterke verbinding met interne en externe partners, zoals bijvoorbeeld de wijkagent en de regisseur jeugd.
 • Je herkent zorgsignalen en pakt deze op binnen het hulpverleningsnetwerk. Het delen van informatie met collega's en externe partners is een belangrijk onderdeel van deze functie.
 • Je ondersteunt ketenpartners (zoals politie of jongerenwerkers) bij de monitoring van overlast en jeugdgroepen.
 • Oren en ogen van het team in de verbinding met de jeugd.
 • Ondersteunen van wijkboa’s in hun contacten met de jeugd
 • Affiniteit met jeugd
 • Je maakt van nature makkelijk contact
 • Stressbestendig, servicegericht en benaderbaa

Dit neem je mee

Wij zijn op zoek naar een handhaver die beschikt over enkele jaren werkervaring en heel veel affiniteit heeft met jeugd. Jij weet situaties goed in te schatten, bent empathisch en kan snel schakelen. Je voelt je verantwoordelijk, neemt de regie, bent praktisch en dienstverlenend.

Samenvattend:

 • Enkele jaren relevante werkervaring. Jeugdervaring is een vereiste.
 • Afgeronde MBO HTV of een BOA-diploma. Minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • Een geldig RTGB-3 certificaat.
 • Kennis van de huidige wet- en regelgeving voor de openbare ruimte
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Ervaring bij het opmaken van schriftelijke verslaglegging.
 • Goede fysieke conditie.
 • Rijbewijs B.
 • Bereidheid om onregelmatige diensten te werken.

Goed om te weten

Enthousiast? 

Solliciteer dan via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 06-06-2024. De gesprekken worden in overleg gepland.

Generiek functiegebouw / CAO

Wij maken gebruik van een generiek functiegebouw. Deze functie is toebedeeld aan het generieke profiel: Medewerker Handhaving & Toezicht C (Schaal 7). Klik hier voor de CAO gemeenten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Functie:Jeugd BOA
Startdatum:23-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 3784
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Jeugd BOA Gemeente Zoetermeer 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures