Vacature Finance Specialist Trade

Finance Specialist Trade in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3471 eneco werken bij banner 2200x1000 15.jpg

Finance Specialist Trade

Eneco - Rotterdam

3-5 jaar

Minimaal 40 uur

Energy Trading

€50.000 - €67.000

Finance Specialist Trade

Eneco - Rotterdam

Energy Trading

3-5 jaar

€50.000 - €67.000

Minimaal 40 uur

 • Analyse en implementatie van duurzame flexibele assets (batterijen, zonneparken, windmolenparken)

 • Versnellen van de energietransitie door advies aan Commerce met unieke maar operationeel haalbare vereisten

 • Een unieke positie om meer te leren over het hart van de energiemarkt en de bijbehorende uitdagingen

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco is volledig toegewijd aan duurzaamheid. Eneco heeft een progressief duurzaamheidsplan opgesteld, wat betekent dat de eigen activiteiten en de energie die aan klanten wordt geleverd tegen 2035 klimaatneutraal zullen zijn. Eneco wil de wereldwijde opwarming onder de 1,5 graden Celsius houden om ernstige effecten op mens en natuur te voorkomen en verantwoordelijkheid te nemen voor toekomstige generaties. Dit is een race tegen de klok. Ben jij ook enthousiast om je in te zetten voor een duurzame toekomst? Dan zijn we op zoek naar jouw hulp!

Dit ga je doen

Als Finance Specialist Trade bij Eneco Energy Trade werk je in een team van ongeveer 1 0 enthousiaste professionals. Dit team houdt zich voornamelijk bezig met het zorgen voor de juiste en volledige financiële afwikkeling van complexe contracten op het gebied van Energy Trading.

Gaat dit over jou?

 • Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring en een afgeronde HBO/WO-opleiding
 • Je kunt zelfstandig werken aan de aan jou toegewezen onderwerpen en proactief samenwerken met collega's van alle afdelingen van EET, zoals IT, commercie en andere operationele afdelingen.
 • Je schakelt graag continu gedurende de dag, verwerkt en prioriteert ad-hoc verzoeken;
 • Je werkt proactief aan goede relaties met belanghebbenden binnen en buiten EET, en zelfs buiten Eneco;
 • Je fungeert als sparringpartner met betrekking tot de standaardisatie en optimalisatie van bestaande processen;
 • Je hebt een sterke affiniteit met procesautomatisering en Excel;
 • Je draagt bij aan de verdere professionalisering en centralisatie van administratieve processen en het gebruik van automatiseringsoplossingen;
 • Kennis van de energiemarkt is een pluspunt.

Je bent verantwoordelijk voor

Als Finance Specialist Trade ben je het aanspreekpunt voor de commerciële teams, maar ook voor de klanten die je in portefeuille hebt. Dagelijks analyseer je contracten met nieuwe duurzame flexibele assets en vertaal je deze naar complexe modellen die de financiële afwikkeling van al deze activiteiten waarborgen. Dit betreft vaak assets die realtime controle vereisen om het elektriciteitsnet in balans te brengen wanneer vraag en aanbod niet overeenkomen.
Jij bent het aanspreekpunt voor commerciële teams als het gaat om de implementatie van nieuwe assets. Met nieuwe vormen van contracten en assets denk je mee over oplossingen voor niet-dagelijkse problemen, zodat we blijven leiden op de energiemarkt. Daarnaast schuw je niet om klantvragen te beantwoorden over een gemaakte afwikkeling. De verzoeken van de klant analyseer je en je streeft daarbij na om de gebouwde modellen voor de maandelijks financiële afwikkeling te verbeteren.
Met jouw ervaring kun je snel bepalen wat nodig is aan gegevens voor de financiële afwikkeling, bij voorkeur op een schaalbare manier voor de toekomst. Het analyseren van de benodigde data voor jouw modellen en de lead nemen in het verkrijgen van de juiste en complete data doe je graag. Je informeert ook proactief de commerciële afdeling over de keuzes die zij aan onze klanten kunnen presenteren om haalbare tijdlijnen te garanderen.
Je vindt het leuk om analyses te maken die andere afdelingen betrekken, zodat je een breed begrip krijgt van de waardeketens en oplossingen bedenkt die waardevol zijn voor Eneco Energy Trade. Bovendien draag je continu bij aan het efficiënter maken van onze processen door standaardisatie en automatisering om de energietransitie van Eneco optimaal te ondersteunen.

Bij Energy Trade is geen dag hetzelfde. Dynamiek en veranderingen zijn aan de orde van de dag binnen de energiemarkt. Stilstand is geen optie, maar vooruitgang naar morgen, waarbij we altijd onze kwaliteit garanderen. Jij bent hiervan op de hoogte en draagt actief bij.

Dit worden je collega's

EET is de internationale handelsafdeling van Eneco. Met een divers team van ongeveer honderddertig gemotiveerde en hoogopgeleide medewerkers die werken aan een optimaal marktbeeld dat de duurzaamheidsdoelstellingen van Eneco ondersteunt. EET vormt een dynamische en complexe werkomgeving die veel persoonlijk initiatief en inzicht vereist. We schakelen snel met elkaar in een informele, transparante en collegiale sfeer. Binnen EET werken de bedrijfs- en IT-organisatie nauw samen om de ambitieuze doelstellingen van EET te vervullen. In een snel veranderend energielandschap vorm jij en je team de energietransitie. Een uitdagende taak, met uitdagende maar haalbare doelstellingen. Wij belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden, die je gedeeltelijk zelf kunt samenstellen.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.Functie:trade finance specialist
Startdatum:28-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3858 – 5170
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Finance Specialist Trade Eneco 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures