Vacature Data Analist

Data Analist in Zoetermeer

 • Redactie Bleiswijk
 • 25-01-2024

Informatie- en Data Analist in Zoetermeer

Informatie- en data Analist

Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. Wij verenigen en verbinden 4.500 kleine en grote bedrijven en behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk én Europees niveau. Vanuit ons hoofdkantoor in Zoetermeer ondersteunen we met een hecht team van zes collega's onze medewerkers en leden op het gebied van onze digitale omgeving. Denk aan de IT, het applicatielandschap, het online platform, digitale veiligheid en data ambities.

Ben jij ook zo enthousiast over data en wat dit kan betekenen voor de bouw en infrasector?

Als informatie- en data analist van Bouwend Nederland analyseer je data en zet dit om naar informatie, kennis of waarde voor de organisatie. Hierbij combineer jij technisch inzicht met sterke adviesvaardigheden. Je bent daarnaast dienstverlenend ingesteld en helpt te groeien in onze data volwassenheid.

Je maakt onderdeel uit van het kleine datateam binnen de afdeling DIT (Data Informatie en Technologie). Binnen deze afdeling zijn de rapportages binnen het Data Platform een van onze kroonjuwelen die jij beheert en helpt door te ontwikkelen. Dit doe je alleen, met collega's of samen met onze externe data partners. Leidraad is hierbij de roadmap data. Voor het realiseren van de gewenste inzichten en rapportages gebruik jij je technische kennis en werk je intensief samen met stakeholders uit de business. Je draagt zo bij aan de doelstellingen van Bouwend Nederland om data als waardevolle asset in onze werkzaamheden in te zetten. Het streven is om het team in de toekomst uit te breiden. Functioneel wordt je aangestuurd door onze senior informatie- en data analist, welke het huidige state of the art data architectuur landschap heeft gerealiseerd en vooral technische koppelvlakken hierin realiseert. Je bent zijn sparringspartner en de visuele schakel met rapportage ontsluiting naar de business.

Als informatie- en data Analist bij Bouwend Nederland ben je direct betrokken bij maatschappelijk thema's en de impact hiervan op onze leden in de bouw- en infra sector. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met enquêteresultaten van onze leden. Of je ontwikkelt dashboards, waarin we kwaliteit van onze interne CRM data meten. Je inzet kan ook van pas komen bij het uitdenken van een campagne. Natuurlijk is je kennis en inbreng gewenst bij het analyseren van de contactmomenten met onze leden. Je gaat graag de uitdaging aan om externe databronnen naadloos te integreren met SQL. Daarnaast vind je het boeiend om nieuwe rapportages te creëren of bestaande te verbeteren met behulp van Power BI. Je hebt een talent voor het ontsluiten van gegevens en het visualiseren ervan in overtuigende infographics, waarmee zowel collega's als leden verder kunnen. In sommige gevallen benut je je vaardigheden in Python, terwijl je ook bedreven bent in het configureren van MS Azure componenten.

Dit vind je leuk om te doen

 • Beheren en door ontwikkelen van onze rapportage module binnen het Microsoft gebaseerde Data Platform
 • Realiseren van dashboards en rapportages met behulp van Microsoft PowerBI
 • Door de business aangedragen (strategische) business cases vertalen naar technische implementatie vereisten zoals het inzichtelijk maken van welke data uit welke bronnen naar het Smart Data Platform op welke wijze ontsloten dient te worden. Om vervolgens projectmatig (iteratief) de case te realiseren.
 • Ad-hoc vragen van collega's in no-time uitwerken en opleveren in een lijst of PowerBI rapportage
 • Werken bij een professionele en ondernemende organisatie

Hier herken jij jezelf in

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een hands-on en stressbestendige teamspeler met minimaal een Hbo-opleiding op het gebied van IT/BI. Bij voorkeur heb je aantoonbare ervaring in het uitvoeren van dataset analyses en het verzamelen van business vereisten.

Je neemt initiatief, werkt zelfstandig, kan prioriteren en weet draagvlak voor je aanpak te creëren. Je bent in staat het grote plaatje te zien en niet uit het oog te verliezen. Je weet binnen je taken een juiste balans te vinden in beheer en ontwikkelwerkzaamheden. Je gaat graag de uitdaging aan om Data Platform van Bouwend Nederland verder in het DNA van de organisatie te krijgen. Je bent een vaandeldrager en durft op het podium te staan. Nieuwe collega's maak je (via een trainingen) wegwijs de mogelijkheden die het data platform biedt.

Van deze arbeidsvoorwaarden word jij blij

 • Salaris natuurlijk. Wij bieden € 4.108,- tot € 5.135,- bruto per maand op fulltime basis.
 • 8% vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.
 • Een werkgever die investeert in opleiding en ontwikkeling.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.
 • 35 vakantiedagen. Als je belooft terug te komen.
 • Ongekend goede werksfeer, met collega's waar je blij van wordt.
 • Op dit moment werken wij hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor in Zoetermeer en werken vanuit huis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis een top werkplek hebt incl. bureaustoel, laptop en zit-sta bureau als je dat wenst. Bovendien ontvang je op thuiswerkdagen een thuiswerkvergoeding.
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, voor een bijdrage aan jouw vitaliteit
 • Pensioenregeling en uitstekende regeling bij arbeidsongeschiktheid
 • Een professionele organisatie met een sterk netwerk!

Functie: informatie analist / data Startdatum: 24-01-2024 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Vast Salaris: 4108 - 5135 Uren per week: 1 - 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

Informatie- en Data Analist Bouwend Nederland 24-01-2024Functie:data analist
Startdatum:25-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4108 – 5135
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Bouwend Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Data Analist Bouwend Nederland 25-01-2024

Bekijk ook andere vacatures