Vacature Begeleiders

Begeleiders in Bleiswijk

  • Redactie Bleiswijk
  • 24-12-2023

Begeleiders in Zoetermeer

Competenties van (werk)begeleiders in hybride leeromgevingen

Meestal biedt een Kennisrotonde-antwoord de kennis die je nodig hebt om wetenschappelijk onderbouwde keuzes te maken in de praktijk, maar soms is er (nog) niet genoeg onderzoek gedaan naar een onderwerp om de vraag te kunnen beantwoorden. Dat was ook het geval bij de vraag die , , stelde. In dit interview lees je hoe ook antwoorden op vragen waar weinig onderzoek naar is gedaan, professionals verder kunnen helpen.

Als je de Kennisrotonde een vraag stelt, voorkom je dat je zelf het wiel moet uitvinden


Wat was jouw vraag aan de Kennisrotonde?

Welke competenties van (werk)begeleiders in hybride leeromgevingen dragen bij aan de ontwikkeling van mbo-studenten?

Wat was de aanleiding om deze vraag te stellen?

In het project Veelzijdiger in beweging werken we samen met meer dan 20 partners (zoals sportclubs en maatschappelijke organisaties) om toekomstige sport- en beweegprofessionals op te leiden. Meer en veelzijdig bewegen is een groot maatschappelijk vraagstuk. Als je weet dat mensen overgewicht hebben en dat ze bewegen niet leuk vinden, hoe kun je ze dan toch enthousiasmeren om te sporten? Zoiets kan niet door één partij in de samenleving worden opgelost, maar wel door een lerend netwerk van allerlei organisaties. In ons project willen we daarom dat mbo-studenten, docenten en begeleiders uit het werkveld leren in een lerend netwerk. Wij wilden weten welke competenties docenten en werkplekbegeleiders daarvoor nodig hebben. Het gaat namelijk om veel meer dan stagebegeleiding. In de literatuur kon ik geen antwoord vinden op deze vraag, daarom klopte ik aan bij de Kennisrotonde.

Wat heeft het antwoord opgeleverd?

Het contact met de Kennisrotonde verliep plezierig, maar helaas was de uitkomst: er is weinig onderzoek gedaan. Wel heb ik met het antwoord meer zicht gekregen op de competenties en rollen van docenten in hybride leeromgevingen zoals coachingsvaardigheden inzetten en verschillende beleidstheorieën kunnen gebruiken . We nemen deze elementen als vertrekpunt voor de eisen aan werkplekbegeleiders. Complicerende factor is wel dat er in de sector sport en bewegen veel met vrijwilligers wordt gewerkt.

Het is fijn dat ik door de Kennisrotonde op het spoor ben gezet van hogescholen die werken aan een nieuwe didactiek voor het beroepsonderwijs.
Functie: begeleider Startdatum: 23-12-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: MBO Contracttype: Vast Salaris: onbekend - onbekend Uren per week: 1 - 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kennisnet via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Bleiswijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de bleiswijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Bleiswijk
  2. Begeleiders Kennisnet 23-12-2023


Functie:begeleider
Startdatum:22-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kennisnet via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Moerkapelle
  2. Begeleiders Kennisnet 22-12-2023

Bekijk ook andere vacatures