Vacature Algemeen directeur bij Stichting JIJ

Algemeen directeur bij Stichting JIJ in Rotterdam

Vanwege het vertrek van de huidige directeur zoekt Stichting JIJ een nieuwe, bevlogen


Algemeen Directeur

Het betreft een betaalde functie voor 32 uren per week en de beoogde startdatum ligt tussen 1 juli 2024 en 1 september 2024.

Sta jij achter de missie, visie en strategische doelen van Stichting JIJ? En kun je deze op verbindende en daadkrachtige wijze realiseren? Ben je ondernemend en wil jij een bijdrage leveren aan het financieel toekomstbestendig maken van onze organisatie? Beschik je over ervaring in een leidinggevende, verantwoordelijke rol en denk je in oplossingen en kansen? Dan zoeken wij jou! 

 

De organisatie.

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie, gevestigd in Rotterdam-Kralingen, waar circa 125 vrijwilligers werkzaam zijn. Zij biedt persoonlijke en laagdrempelige ervaringsdeskundige ondersteuning aan mensen met eetproblematiek. Stichting JIJ richt zich op jeugd en volwassenen met eetproblematiek en in beperkte mate op naasten en professionals. Onze belangrijkste activiteiten zijn: het bieden van Informatie, Advies en Steun via ons IAS-punt, het organiseren van inloopuren, activiteiten, workshops en trainingen in ons inloophuis (het JIJ-huis), het bieden van groepsondersteuning en individuele ondersteuning, het houden van voorlichtingsbijeenkomsten en workshops voor naasten en voor professionals en het delen van ervaringsdeskundige kennis. 

Meer informatie kun je vinden op onze website Stichting JIJ (stichting-jij.nl).

Wat ga JIJ doen? 

·     Je bent eindverantwoordelijk voor het uitdragen van de missie, visie en kernwaarden en het realiseren van de strategische doelen.

·     Je bent eindverantwoordelijk voor het opstellen van het Strategisch Meerjarenbeleidsplan en het Jaarplan.

·     Je bent eindverantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten en het financieel toekomst bestendig maken van Stichting JIJ en je weet daarin de juiste stakeholders en samenwerkingspartners te binden. Je wordt hierbij ondersteund door een fondsenwerver (betaalde functie).

·     Je bent eindverantwoordelijk voor het realiseren van de meerjaren- en jaarbegroting en de jaarrekening, in samenwerking met team financiën en met ondersteuning van een accountantsbureau. Je zorgt ervoor dat de jaarlijkse inkomsten en uitgaven op elkaar zijn afgestemd.

·     Je geeft algemene leiding aan de organisatie bent eindverantwoordelijk voor de interne organisatie(structuur) en de kwaliteit van het ondersteuningsaanbod.

·     Uiteraard realiseer je alle bovenstaande taken niet alleen, maar werk je samen met een kundig en bevlogen team, bestaande uit coördinatoren en vrijwilligers. Met drie van deze coördinatoren vorm je samen het managementteam. 

·     Je rapporteert en legt verantwoording af aan het bestuur.

 

Wat breng JIJ mee? 

·     Je hebt ervaring in een leidinggevende functie en bij voorkeur in de zorgsector.

·     Je hebt een verbindende en coachende stijl van leidinggeven met aandacht voor de psychische kwetsbaarheid en belastbaarheid van de medewerkers en vrijwilligers. 

·     Je kunt goed delegeren en weet de juiste prioriteiten te stellen tussen de ‘dagelijkse gang van zaken`en het realiseren van de strategische doelen.

·     Je bent een verbinder en communicatief sterk om op elk niveau de belangen van Stichting JIJ te behartigen.

·     Je hebt goede kennis van financiën en bent in staat om financiële rapportages te beoordelen om de juiste financieel strategische keuzes te maken.

·     Je hebt bij voorkeur al kennis over de financieringsstromen binnen het sociaal domein.

·     Je hebt een HBO of universitair werk- en denkniveau.

·     Je hebt kennis van en veel affiniteit met de GGZ en onze doelgroep.

·     Je hebt `hart voor de zaak`en je wilt je graag voor minimaal 3 jaar in deze functie verbinden aan onze organisatie.

·     Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Voordat je bij ons start kunnen wij deze gratis voor jou aanvragen. 

 

Wat biedt Stichting JIJ? 

·     Een uitdagende en (maatschappelijke) verantwoordelijke functie voor 32 uren per week.  

·     Je werkt samen met een bevlogen en `warm` team van medewerkers en vrijwilligers.

·     De kans om echt van betekenis te kunnen zijn in het leven van mensen.

·     De mogelijkheid om je uren naar eigen wens per week in te delen. 

·     De mogelijkheid om vanuit huis te werken en naar eigen wens te bepalen wanneer je op onze locatie in Rotterdam-Kralingen of thuis werkt.  

·     Salarisindicatie is afhankelijk van je opleiding en ervaring en ligt bij aanvang tussen de: 3.700-4.500 euro, exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33 %) op basis van 36 uur per week.  

·     Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiele telefoon voor zakelijk gebruik, een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding.

·     Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die bij wederzijdse tevredenheid wordt verlengd. 

·     De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en in overleg een opleiding, cursus of training op kosten van de organisatie te volgen.

Kortom, ben JIJ diegene die we zoeken?
Twijfel dan niet en reageer! Dit kan door je CV en motivatiebrief aan het Bestuur van Stichting JIJ vóór zondag 2 juni 2024 te sturen naar vacatures@stichting-jij.nl. 


In de periode van 5 tot en met 10 juni 2024 nodigen we vanaf 17.00 uur enkele kandidaten uit voor een eerste gesprek. Wil je jouw beschikbaarheid voor deze periode in je motivatiebrief aangeven?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie?

Neem dan contact op met onze huidige directeur Saskia Lagerwaard via het e-mailadres: saskia.lagerwaard@stichting-jij.nl om een belafspraak in te plannen.

Wil je op een andere manier bijdragen aan onze Stichting? 
Kijk dan op onze website stichting-jij.nl bij de overige vacatures.

Wellicht zien we je binnenkort in het JIJ-huis!  

[Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.]Functie:Algemeen directeur
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3700 – 4500
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Algemeen directeur bij Stichting JIJ Stichting JIJ 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures