Vacature UP & Commissioning Engineer

UP & Commissioning Engineer in Zoetermeer

Start up & Commissioning Engineer 'Industrial Automation

'

ONZE ORGANISATIE, WIE ZIJN WIJ?

De Vydraulics Group bestaat uit acht bedrijven met een gedeelde passie voor technologie en een glasheldere missie: het aanbieden van de beste turn-key oplossingen voor systemen, componenten en service op het gebied van motion & control en proces technologie. Elk bedrijf heeft zijn eigen expertise en marktfocus, waardoor ze elkaar perfect aanvullen. We streven naar optimalisatie, technologische innovatie en continue verbetering van producten, processen, kwaliteit en efficiëntie. Met elkaar ontzorgen we de klant in het volledige traject van ontwerp tot productie en van ingebruikstelling tot service.

Vanuit de divisie Doedijns leveren we wereldwijd integrale, klant specifieke oplossingen op het gebied van hydraulische, pneumatische en proces systemen ten behoeve van klanten in o.a. de offshore, luxe jachtbouw, maritieme, olie- & gas, duurzame en zware industrie. Doedijns is in staat om zowel het complete projectmanagement (advies, ontwerp, productie en installatie) als het onderhoud en de service te verzorgen. Klanten kennen Doedijns ook als officiële distributeur van een breed pakket A-merk componenten in de hydrauliek, pneumatiek en controls.

DOEDIJNS B.V. te Zoetermeer heeft binnen haar Serviceteam 'Industrial Automation' ruimte voor een nieuwe collega. Ligt je passie, competentie en ervaring binnen de besturingstechniek en heb je een basis kennis van hydraulische - en proces installaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

JOUW ROL

Als Start up & Commissioning Engineer maak je deel uit van een team enthousiaste engineers dat elektrotechnische besturingssystemen en hydraulische - en proces installaties turn key oplevert aan afnemers in de diverse industrieën. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de Start up & Commissioning van besturingssystemen, welke in nauwe samenwerking met de klant en collega (Industrial Automation, hydrauliek, proces en design) engineers ontwikkeld zijn.

Dit betreft hoofdzakelijk projecten in de offshore, luxe jachtbouw, maritieme, duurzame en zware industrie. De volgende taken behoren tot jouw rol.

 • Begeleiden van functionele testen, Pre-FAT en FAT.
 • Uitvoeren van Start up & Commissioning en SAT op locatie bij onze afnemers, zowel nationaal als internationaal.
 • Debuggen van applicatie software en doorvoeren van modificaties in nauw overleg met de collega engineers.
 • Het opstarten van de hardware en waar nodig aanbrengen van modificaties in de besturingskasten.
 • Het conform de richtlijnen opleveren van het project en borgen van de projectafsluiting.
 • Het ondersteunen in 2 e lijn servicesupport.

JIJ BRENGT

 • Een MBO 4 diploma automatisering/besturingstechniek, elektrotechniek of mechatronica, aangevuld met specifieke vakgerichte cursussen.
 • Je hebt ervaring met het inbedrijfstellen en debuggen van besturingssystemen aan de hand van het elektrotechnisch schema, functionele beschrijving en applicatie software.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van besturingstechniek, procesautomatisering en hydraulische systeem - en aandrijftechniek.
 • Je bent bekend met functionele - en machineveiligheid; Performance Level (PL) en Safety Integrity Level (SIL).
 • Kennis en praktijkervaring op het gebied van Siemens PLC en HMI software (kennis van Allen Bradley is een pre).
 • Ervaring op het gebied van industriële communicatie standaarden / netwerken, zoals Profibus, Modbus, Canbus en Ethernet.
 • Het begrijpend kunnen interpreteren van P&ID's en hydraulische en pneumatische schema's.
 • Je bent representatief, hebt goede communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands als het Engels, ook schriftelijk), je bent resultaatgericht, initiatiefrijk, creatief en je hebt een analytisch denkvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel voor het goed ten einde brengen van de aan jou toegewezen projecten.
 • Je kunt goed in teamverband werken.
 • Bij voorkeur heb je 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Woonachtig binnen een straal van 50km van Zoetermeer.

WIJ BIEDEN

Een uitdagende en afwisselende baan in een ambitieus bedrijf in nauwe samenwerking met de dynamische internationale Vydraulics Group. Je krijg ruimte om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan de successen van de onderneming. Daarnaast bieden wijn een marktconform salaris, 10% vakantiegeld, een winstdelingsregeling, een sportregeling en o.a. een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering.

ENTHOUSIAST?

Enthousiast geworden? Stuur je motivatie met CV naar via .Functie:up & commissioning engineer
Startdatum:28-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Doedijns Group International via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. UP & Commissioning Engineer Doedijns Group International 28-10-2023

Bekijk ook andere vacatures