Vacature Trainer

Trainer in Gouda

Regio trainer

Introductie
Scouting Regio Lek- & IJsselstreek bestaat uit 17 scoutinggroepen met ongeveer 2.000 jeugdleden en 500 kader- en bestuursleden (vrijwilligers). De groepen komen uit Gouda en uit de dorpen daar omheen.
In ons trainingsteam maken enthousiaste en gedreven scouts het verschil voor onze groepen door het organiseren van spannende en uitdagende regiospelen of door het trainen, coachen en adviseren van
kader- en bestuursleden. Ons opleidings- en trainingsteam is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kaderleden van onze groepen. Goed opgeleide speltakleiding is één van de succesfactoren van een Scoutinggroep. Om ons kwalitatief hoogstaand trainings- en opleidingsaanbod blijvend te continueren is het trainingsteam constant op zoek naar versterking.
Het opleidings- en trainingsteam van de regio Lek- en IJsselstreek is per direct op zoek naar:
Trainer M/V
Leidinggevenden vormen samen met jeugdleden de basis van de Vereniging Scouting Nederland. Leidinggevenden worden hierin door andere vrijwilligers uit de groep en de regio ondersteund.
Als trainer vervul je binnen de regio een spilfunctie bij de deskundigheidsontwikkeling van vrijwilligers op groeps- en/of regioniveau.
Op basis van de behoefte bij de groepen en de regio, draag je samen met je trainingsteam zorg voor een aanbod aan workshops en trainingen. Als trainer binnen de regio zorg jij ervoor dat leiding zich verder kan ontwikkelen tot gekwalificeerd leiding. Dit gebeurt via Scouting Academy en biedt jou tevens handvatten in jouw rol als trainer.
Hoeveel tijd jou dit gaat kosten hangt af van de vraag maar vooral van jouw eigen beschikbaarheid.
Als trainer verwachten we dat je minimaal 10 avonden per jaar beschikbaar bent.
Kerntaken Trainer

-Het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van leeractiviteiten, c.q. workshops en trainingen voor leidinggevenden en/of andere vrijwilligers op groeps- en regioniveau. Dit doe je samen met de andere trainers van je team.

-Het begeleiden van het leerproces van deelnemers tijdens workshops en trainingen.

-Het vaststellen van ontwikkelde (deel)competenties waarop de workshop of training is gericht.

-Uitvoeren van functiegebonden en organisatorische taken en activiteiten (zoals het deelnemen aan teambijeenkomsten en andere regionale en landelijke bijeenkomsten).

-Zich inzetten voor het verbeteren van het eigen functioneren en dat van het team.

Voorwaarden

-Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.

-Je onderschrijft de gedragscode van Scouting Nederland.

-Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.Functie:trainer
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Trainer Scouting Nederland 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures