Heb jij een passie voor informatiebeveiliging en ben jij op dit gebied van alle markten thuis? Wil jij de Douane helpen met het weerbaar houden van onze informatiesystemen tegen cyberdreigingen en deze blijvend laten voldoen aan wet- en regelgeving? Sluit dan aan en ontdek de wereld van informatiebeveiliging binnen de Douane!
Dit doe je bij de Douane
Als informatiebeveiligingsspecialist werk je nauw samen met de architecten en multidisciplinaire teams vanuit de ketens bij het realiseren van informatiebeveiliging in ons applicatielandschap en specialistische middelen. Je zorgt ervoor dat het principe security-by-design wordt toegepast en de applicaties aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) voldoen. Je bent voor de ketenteams een vraagbak op het gebied van informatiebeveiliging. Je zorgt ervoor dat risicomanagement wordt uitgevoerd en een samenhangende set van beveiligingsmaatregelen zowel technisch als procedureel wordt bepaald, gerealiseerd en getest.
Ook zorg je ervoor dat eventuele kwetsbaarheden bij de bestaande applicaties tijdig worden opgelost. Je begeleidt de uitvoering van beveiligingsonderzoeken zoals pentesten en rapporteert de stand van zaken van de veiligheid van de applicaties/ICT-producten en diensten. In voorkomende gevallen ben jij adviseur tijdens informatiebeveiligingsincidenten en denk je mee over te nemen stappen.
Je bent onderdeel van het CISO-team. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat het informatiebeveiligingsbeleid Douane-breed wordt geïmplementeerd en beter wordt nageleefd. Daarnaast stellen we onze directie beter in staat te sturen op de informatiebeveiligingsrisico's.
Een bijzondere baan, omdat...
• je in een gevarieerde omgeving werkt, zowel qua ICT-omgevingen als qua partijen met wie je gaat samenwerken.
• je bijdraagt aan de cyberweerbaarheid van de Douane en daarmee de veiligheid van Nederland.
• je een cruciale rol speelt in de transitie naar een volwasseninformatiebeveiligingsorganisatie in een 24/7-omgeving.
• de afdeling volop in ontwikkeling is. Je krijgt daardoor de kans om voorop te lopen en initiatief te tonen.
"De Douane ontwikkelt zich in de digitalisering van haar processen en daarbij wordt er volop gebruik gemaakt van moderne technologieën.
In deze steeds complexere omgeving werken we samen met allerlei rollen en partijen aan de cyberweerbaarheid van de Douane.
Unieke kans en uitdagend werk waar er ook volop kansen zijn voor persoonlijke groei." Willem, adviseur Informatiebeveiliging
Wanneer past deze baan bij je?
Jouw competenties
De afdeling - Douane Landelijk kantoor
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.
Deze vacature is uitsluitend intern en interdepartementaal opengesteld en bedoeld voor medewerkers van de Rijksoverheid met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. In deze fase worden ter beschikking gestelde arbeidskrachten, zoals uitzendkrachten (TBA's) beschouwd als interne medewerkers.
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau.
De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.
Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen.
Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.
Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.
We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.
Neem contact op met , adviseur werving & selectie
Neem contact op met Anastasia Setyowati, plv CISO
Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Voor bepaalde functies is een screening voor een VOG politiegegevens (VOG P) van toepassing. Als de vereiste VOG niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Werknemers die op een vertrouwensfunctie zoals een luchthaven gaan werken, moeten ook een veiligheidsonderzoek ondergaan. Een 'verklaring van geen bezwaar' is dan ook een vereiste.
Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Functie: | specialist informatiebeveiliging douane |
Startdatum: | 02-06-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | WO |
Contracttype: | Vast |
Salaris: | 3662 – 6320 |
Uren per week: | 32 – 36 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.
Deel de vacature:
Redactie Moerkapellekrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Moerkapelle via Moerkapellekrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Moerkapellekrant.nl.
© Moerkapellekrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.