Vacature Senior handhaver / BOA

Senior handhaver / BOA in Zoetermeer

Werken bij Zoetermeer als

Senior Handhaver / BOA

Minimaal 36 uur

Wil jij je ervaring als Senior Handhaver inzetten voor het versterken van de leefbaarheid van Zoetermeer? Vind jij het leuk om collega’s te coachen en bij te staan? Kom dan bij ons werken als Senior Handhaver/BOA!

Dit is wat we je bieden

 • Werk dat jou op het lijf is geschreven

naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.

 • Een passend salaris

van max. €4.244 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.

 • 17,05% individueel keuzebudget

dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband

een contract voor 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

 • Prima arbeidsvoorwaarden

als een ABP-pensioen, een reiskostentegemoetkoming, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.

 • Flexibiliteit

om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.

Jouw uitdaging

Ben jij een ervaren handhaver die gericht is op het versterken van het ‘leefgeluk’ van de inwoners van Zoetermeer? Zie jij de meerwaarde van een sterke samenwerking met inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en de interne organisatie? Dan hebben wij een ontzettend leuke uitdaging voor jou!

Tijdens de diensten heb jij een aansturende rol als senior handhaver. Je zorgt dat collega’s goed voorbereid op pad kunnen. Dit doe je door een briefing te verzorgen, ze te coachen in het werk én doordat je een belangrijke stem vertegenwoordigt in uitdagende handhavingsvraagstukken. Bij bijzondere situaties ben jij de steun en toeverlaat van je collega’s. Je leidinggevende is een fijne sparringpartner die jou het vertrouwen geeft om situaties zelfstandig af te handelen.

Wij zoeken een collega die inlevingsvermogen, lef en overtuigingskracht laat zien. Je komt in een team dat staat voor (persoonlijke) ontwikkeling en daarin investeert. Je wordt direct opgenomen in een jong team waar de betrokkenheid groot is en waar we actief met elkaar samenwerken. We hebben een gezamenlijk doel en met elkaar gaan wij deze uitdaging aan!

Dit zijn wij

Team handhaving is een echt uitvoeringsgericht team. Wij zijn namelijk de ogen en oren in de wijk voor de gemeente Zoetermeer. Wij zijn onderdeel van het team Openbare Orde en Veiligheid - van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) - waar beleidsvorming en bestuursondersteuning plaatsvindt. Wij leveren hier (on)gevraagd informatie aan die helpt bij het maken van beleidskeuzes op het gebied van Veiligheid en leefbaarheid.

Wij letten op zaken die de veiligheid en leefbaarheid kunnen verstoren. Soms gaat het daarbij om kleine dingen, zoals hondenpoep of foutgeparkeerde voertuigen. Soms om grotere, bijvoorbeeld geluidsoverlast of vernieling. We stemmen ons werk af op het Ritme van de stad. Dit doen we informatiegestuurd, maar ook naar wat leeft in Zoetermeer. Als Senior BOA Openbare Ruimte ben je onderdeel van een hechte groep medewerkers. Een fijne club van ongeveer 30 handhavers – zowel mannen als vrouwen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden – met wie je geen uitdaging uit de weg gaat.

Dit ben jij

Meebewegen en tegengas geven wanneer nodig, dat kun jij als geen ander. Je schakelt snel tussen (overlast)problemen die zich voordoen, kunt hierbij goed prioriteren en collega’s coachen in een correcte afhandeling. Met jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel en integere manier van werken ben je een voorbeeld voor je team. Je laat je niet snel van je stuk brengen en weet altijd rustig te blijven. Dit straal je uit naar de medewerkers die je aanstuurt. Je doet je werk met gevoel voor verhouding en met het nodige relativeringsvermogen. Communicatief ben je sterk zowel in woord als op schrift, je kunt duidelijk en makkelijk iets overbrengen op verschillende niveaus. ’s Avonds of in het weekend aan de slag zijn vind je geen probleem.

Dit neem je mee

 • Aantoonbaar mbo niveau 4 / hbo werk- en denkniveau.
 • Geldig BOA getuigschrift Domein 1, HTV diploma en RTGB certificaat.
 • Minimaal drie jaar ervaring in het handhavingsdomein.
 • Rijbewijs B.
 • Het verkrijgen van een VOG-P voor jou geen obstakel.

Goed om te weten

Enthousiast?

Solliciteer dan snel via onze sollicitatiepagina! De gesprekken worden in overleg gepland. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten. Een assessment en sporttest zijn onderdeel van de procedure. Vanwege de vertrouwelijke werkzaamheden is een veiligheidsonderzoek ook onderdeel van de sollicitatieprocedure. De vacature wordt gesloten zodra een geschikte kandidaat gevonden is.

Generiek functiegebouw / Cao

Wij maken gebruik van een generiek functiegebouw. Deze functie is toebedeeld aan het generieke profiel: Medewerker Handhaving & Toezicht D (Schaal 8). Klik hier voor de cao gemeenten.

Vragen over de procedure?

Neem dan contact op met Vanessa van Zee op 079-3468331.

Heb je vragen over de inhoud? Dan kun je contact opnemen met Wijnand van Essen op 079-3468229.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteFunctie:Senior handhaver / BOA
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 4244
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Zoetermeer via vacatures@zoetermeer.nl of 079-3468331. Of bezoek hun website https://www.zoetermeer.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures moerkapelle
 2. Senior handhaver / BOA Gemeente Zoetermeer 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures