Vacature Senior Adviseur Ondermijning Douane

Senior Adviseur Ondermijning Douane in Rotterdam

Senior Adviseur Ondermijning Douane

 • Reageer t/m 6 juni 2024

Ondermijning is een relevant maatschappelijk probleem. De vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. De smokkel van cocaïne, corruptie. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. De Douane heeft een belangrijke rol in de bestrijding van ondermijning. En als senior adviseur ondermijning draag jij daar sterk aan bij. Met de adviezen die jij schrijft, beïnvloed je de besluitvorming in positieve zin. Vanuit Rotterdam en thuis zet jij je in om de criminaliteit Nederland te helpen bestrijden.

 • Master-doctoraal
 • 32-36 uur
 • Orde/ vrede/ veiligheid
 • € 4.758,- / € 7.094,- bruto p.m.
 • Rotterdam

 • Reageer t/m 6 juni 2024

Dit doe je bij de Douane

Jij coördineert ontwikkelingen op het gebied van ondermijning. Met jouw kennis en ervaring adviseer je het management, de directeur-generaal en de staatssecretaris. Je beheert verschillende bestuurlijke complexe dossiers. Je toetst initatieven en verbindt die aan de strategische positie van Douane. Je ziet de samenhang tussen initatieven en verbindt deze aan andere beleidsterreinen. Verder ben je het aanspreekpunt voor dit vakgebied binnen de Douane, zowel op landelijk als regionaal niveau. Ook vertegenwoordig je de Douane extern, bijvoorbeeld bij het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar ook de FIOD, de politie, de KMAR en het OM.

Met jouw werk draag je bij aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Je beïnvloedt beleidsbeslissingen en draagt bij aan een veiligere en integere samenleving door nauw samen te werken met relevante instanties en stakeholders, zowel binnen als buiten de Douane.

Een bijzondere baan, omdat...

• je volop de ruimte krijgt voor je eigen ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel.
• je de kans krijgt een positieve bijdrage te leveren aan een groot maatschappelijk probleem.
• je met jouw werk Nederland écht veiliger maakt.

"Maatschappelijk relevanter dan deze baan vind je niet veel. Kom meehelpen criminaliteit te bestrijden bij een prachtige organisatie met fijne collega's." Rogier, teamleider handhavingsbeleid

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt een wo-werk- en -denkniveau, verkregen door relevante werkervaring.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Jouw competenties

 • Bestuurssensitiviteit
 • Netwerken
 • Analyseren
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren

 • De afdeling - Douane Landelijk kantoor

  Toon inhoud

  De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

 • De organisatie - Douane

  Toon inhoud

  Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

 • Standplaats
  De standplaats is Rotterdam, maar het betreft een functie waarbij hybride werken kan worden toegepast. Het werk is hierbij altijd leidend.

  Sollicitatieprocedure

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op vrijdag 21 juni vinden de selectiegesprekken plaats.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou?

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Douane

Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Rogier Mulder, teamleider Handhavingsbeleid

 • Contact via Whatsapp:
Orde/ vrede/ veiligheid

Functie:adviseur ondermijning douane
Startdatum:25-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4758 – 7094
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Belastingdienst via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures moerkapelle
 2. Senior Adviseur Ondermijning Douane Belastingdienst 25-05-2024

Bekijk ook andere vacatures