Vacature Psychiater (Jeugd)

Psychiater (Jeugd) in Leiden

de Waag Leiden

Vervaldatum: 20 juni 2024

 • 0 - 24 uur

  Per week

 • € 6.050,00 - € 10.376,00

  Loonindicatie

 • de Waag Leiden

  Locatie

)
8-36 uur

"Het werken met kinderen en jongeren in de forensische psychiatrie is uitdagend en afwisselend. Elke dag biedt nieuwe inzichten en mogelijkheden om bij te dragen aan hun herstel en ontwikkeling." - Psychiater bij de Waag

Functie
Als ) bij de Waag Leiden ben je verantwoordelijk voor het diagnosticeren en behandelen van kinderen en jongeren tussen de 12 en 23 jaar met complexe psychiatrische problematiek binnen de forensische context. Je voert psychiatrische onderzoeken uit, geeft input voor behandelplannen en voert deze plannen samen met het multidisciplinaire team uit. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe behandelmethoden. Verder:

 • Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een gezellig en deskundig team waar je met elkaar zorgdraagt voor een dynamische doelgroep.
 • Houd je van de combinatie tussen poliklinisch en outreachende werken
 • Heb jij een systeemgerichte blik en werk je graag met een jongere en zijn systeem
 • Ben je als specialist verbonden aan het multidisciplinaire overleg waar je samenwerkt met onder andere klinische psychologen, (GZ-)psychologen, orthopedagogen (generalist) en systeemtherapeuten.
 • Lever je als teamlid en lid van de medische staf een bijdrage aan behandelinhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen en innovaties.
 • Geef je het team deskundigheidsbevordering op jouw vakgebied

Bij de Waag hebben een goed ingebedde medische staf en alle K&J psychiaters van de Waag hebben met een vaste frequentie intervisie. Op basis van je contracturen kan gekeken worden welke werkzaamheden (eventueel ook behandeluren) je kan doen en is het ook mogelijk om op meerdere locaties werkzaam te zijn.

Als je als ook affiniteit hebt met de behandeling van volwassenen of als je volwassenpsychiater ook affiniteit hebt met jeugd (ongeveer vanaf 16 jaar) komen we graag met je in gesprek.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden, en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

 • Salaris tussen € 6.050,00 en € 10.376,00 bruto per maand.
 • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

En dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier .

Profiel

 • Je hebt een opleiding tot psychiater afgerond.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met werken met jeugdigen en hun gezinnen
 • Je hebt affiniteit met de forensische doelgroep, of wil je hier verder in ontwikkelen.
 • Je bent geduldig en verbindend en kunt de-escalerend optreden wanneer de situatie daarom vraagt.

Organisatie
De Waag is de oudste en grootste aanbieder van ambulante forensische psychiatrie in Nederland. Wij zijn gericht op innovatie en koploper op het gebied van risicotaxatie en zorgprogrammering. Samen met de afdeling onderzoek werken we continu aan verbetering en ontwikkeling van de behandelinhoud. Toegankelijkheid en saamhorigheid kenmerken het werken bij de Waag.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.dewaagnederland.nl en www.dfzs.nl .

Interesse
Neem contact op met Jitske Hop, teamleider zorglijn jeugd, , of , psychiater, , om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Je bent welkom om een (dag)deel mee te lopen.

Functie:jeugdpsychiater
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Psychiater (Jeugd) De Forensische Zorgspecialisten 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures