Vacature Planoloog

Planoloog in Zoetermeer

Stadswerk logo

Planoloog - gemeente Zoetermeer

28-05-2024 2 keer bekeken

Werken bij Zoetermeer als Planoloog - 32-36 uur.

Ben jij op zoek naar een levendige werkomgeving met mooie projecten en ruimte om jezelf te ontplooien? Wil jij je als Planoloog verder ontwikkelen en verbreden in je vak? Heeft stedelijke ontwikkeling jouw interesse en wil je ons helpen de korte termijn ontwikkelingen te verbinden aan het perspectief voor een duurzame, toekomstbestendige leefomgeving van Zoetermeer voor de lange termijn? Dan zien wij graag jouw sollicitatie bij gemeente Zoetermeer tegemoet!
Dit is wat we je bieden

  • Werk dat jou op het lijf is geschreven

naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.

  • Een passend salaris

van max. €5.621 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.

  • 17,05% individueel keuzebudget

dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.

  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband

een contract voor 32 - 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

  • Prima arbeidsvoorwaarden

als een ABP-pensioen, een duurzame reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.

  • Flexibiliteit

om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.

Jouw uitdaging
Als planoloog adviseer je jouw collega's over ontwikkelingen binnen de fysieke leefomgeving vanuit een integrale invalshoek. Onze visie Zoetermeer 2040 en de Ruimtelijke Strategie voor de stad vormen het integrale langetermijnperspectief voor de stad. Jij draagt bij aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van dit langetermijnperspectief. Jouw sterke kant is dat je alle relevante onderwerpen die een rol spelen bij ontwikkeling van de stad goed in samenhang kunt brengen. Of het nu de woningbouwopgave is, de sociaaleconomische ontwikkeling, mobiliteit of de duurzaamheid- en klimaatopgave. Je adviseert bij concrete gebiedsontwikkelingen en projecten voor de korte termijn vanuit dit brede perspectief op de lange termijn. Je hebt goed zicht op welke thema's en onderzoeken er nodig zijn voor de onderbouwing van concrete projecten of ontwikkelingen en adviseert daar over. Je hebt kennis van de nieuwe Omgevingswet en werkt mee aan de verschillende nieuwe instrumenten die ingezet kunnen worden om de stedelijke ambities te kunnen bereiken. Dit doe je samen met de collega's binnen een collegiaal en inspirerend team Ruimtelijk Beleid met onder andere planologen, planjuristen, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Ook werk je samen in diverse projectteams.
Concreet ga je planologische inbreng verzorgen binnen:

  • De Ruimtelijke Strategie Zoetermeer (ruimtelijke vertaling van Visie Zoetermeer 2040 )
  • Diverse beleidsprogramma's (o.a. programma's Woningbouw, Buitenruimte en Gezonde Stad)
  • (Integrale visies) voor gebiedsontwikkelingen en verbetering van bestaande wijken (zoals Meerzicht en Buytenwegh)

Dit zijn wij
Zoetermeer is met +/-127.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een toekomstgerichte New Town, de 3e grote stad in Zuid-Holland, waarin volop wordt geïnvesteerd. Zoetermeer staat de komende jaren voor een flinke opgave. Verbeteren van de sociaaleconomische ontwikkeling en de kwaliteit van de leefomgeving zijn dé uitdagingen voor een duurzame ontwikkeling van onze gemeente. Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven. Een stad waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving, wonen en werken. Zoetermeer heeft hiervoor recentelijk de (Omgevings)visie Zoetermeer 2040 vastgesteld en werkt nu aan de Ruimtelijke Strategie voor de stad en diverse wijk- en gebiedsontwikkelingen om deze toekomst dichterbij te brengen. Vanuit jouw rol binnen het team Ruimtelijk Beleid heb jij een impactvolle rol.
Dit ben jij
Je bent van nature sociaal en nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende vraagstukken, belangen en projecten. Je weet belangen te analyseren en af te wegen in heldere adviezen. Kortom, jij hebt een goed gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen waarin je jouw overtuigingskracht inzet om de verschillende stakeholders op een lijn te krijgen. Je bent onderzoekend ingesteld, een verbinder en kunt goed inschatten hoe verschillende interne en externe adviseurs aangehaakt moeten worden. Ook draag je zorg voor de inhoudelijke begeleiding en aansturing van externe bureaus die aan deze opgaven werken. Je hebt interesse in participatie en samenspraak met belanghebbenden. Vanwege de flinke opgave waar gemeente Zoetermeer voor staat zijn creativiteit, innovatie en procesvaardigheden belangrijker dan ooit.
Dit neem je mee
Je bent goed op de hoogte van ruimtelijke, maatschappelijke en juridische ontwikkelingen in het vakgebied en je weet jouw visie toe te passen op onze opgaven en omstandigheden. Daarnaast beschik je over:

Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau

Functie:planoloog
Startdatum:28-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5621 – 5621
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Planoloog Rijkswaterstaat 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures