Vacature Operationeel Manager

Operationeel Manager in Rotterdam

Operationeel manager Zuid-Holland Noord

 • Dienstverband: 36 uur
 • Locatie: Rotterdam
 • Opleidingsniveau: hbo/wo
 • Salaris: € 3.935 tot € 5.668
 • Categorie: Techniek

Solliciteer vóór 6 juni 2024

Werk om trots op te zijn

Als operationeel manager vervul je een cruciale rol binnen het gebiedsteam Dagelijkse Operatie Zuid-Holland Noord. Je draagt direct bij aan het 24/7 beschikbaar houden van een veilige infrastructuur voor reizigers- en goederenvervoer. Dit doe je samen met het team en de onderhoudsaannemer die is gecontracteerd om het gebied te onderhouden en om storingsherstel uit te voeren.
Als operationeel manager ben je verantwoordelijk voor:
 • Het managen van de assetmanagement operatie in nauwe samenwerking met de contractaannemer. Zo houd je je o.a. bezig met de coördinatie van het onderhoud, storingsafhandeling en validatie, afhandelen van klant- en vervoerdersvragen, en oplossen van omgevingsknelpunten.
 • Je hebt een belangrijke rol in risicomanagement. Je identificeert samen met inspecteurs operationele risico's in het gebied en organiseert beheersmaatregelen.
 • Je werkt samen met o.a. bouwmanagers, vakspecialisten, plancoördinatoren. Je hebt overzicht van (project)werk dat wordt uitgevoerd in jouw gebied en zorgt samen met de collega's dat dit een zo beperkt mogelijke impact heeft op de beschikbaarheid van het spoor. Daarnaast zie je er op dat de nieuwe infrastructuur goed in beheer wordt genomen.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor interne en externe stakeholders met een raakvlak aan het operationele assetmanagement proces.

Hierbij word je technisch ondersteund door een team van inspecteurs vanuit verschillende techniekvelden. Je geeft functioneel leiding aan de inspecteurs. Jij neemt beslissingen die impact hebben op de veilige berijdbaarheid van het spoor, financiën en compliance. Daarnaast ben je sparringpartner van de gebiedsmanager, lever je een bijdrage aan de maandelijkse controle op de rapportage van de onderhoudsaannemer en adviseer je bij het contractmanagement. Het gebied Zuid-Holland Noord bestaat uit twee contractgebieden. In jouw rol ben je specifiek verantwoordelijk voor het contractgebied Den Haag.

Jouw plek

We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Voor jou als operationeel manager is er plek op de afdeling bij Assetmanagement Dagelijkse Operatie Zuid-Holland Noord met standplaats Rotterdam. Het team bestaat onder andere uit operationeel managers, inspecteurs, hoofdtoetser, contractspecialist, projectleider PGO, contractmanager en gebiedsmanager. Er wordt als collectief aan 1 hoofddoel gewerkt: optimale betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet.
Dagelijkse Operatie Zuid-Holland Noord is een hecht team dat wekelijks kennis met elkaar uitwisselt. Tijdens werkuren is er genoeg ruimte voor gesprekken. We vinden het belangrijk om verbinding met elkaar te houden. We komen sowieso minimaal wekelijks bij elkaar op kantoor. Ook ben je af en toe buiten te vinden als je mee op pad bent met de inspecteurs. Daarnaast is er ruimte om vanuit huis te werken.

Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Een brutomaandsalaris tussen € 3.935,- en € 5.668,- o.b.v. 36 uur per week, schaal 8.
 • Direct een vast contract. Wij hebben vertrouwen in jou.
 • Wij werken hybride, waardoor jij, samen met je team, bepaalt wanneer je thuis of op kantoor werkt.
 • Een NS-Business Card met TreinVrij of kilometervergoeding (€ 0,22 per kilometer onbelast bij maximaal 70 kilometer retour per dag).
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget tot € 1.000,- per jaar. Ontwikkelen is bij ProRail de normaalste zaak.
 • 13,61% van jouw brutosalaris in de vorm van een Individueel KeuzeBudget (IKB). Aan jou de keuze waar je dit voor inzet. Dit budget is inclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% decemberuitkering.

Jouw inbreng

Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Als operationeel manager Zuid-Holland Noord breng je sowieso mee:
 • Hbo- of wo-diploma.
 • Ervaring met het werken in een complexe omgeving (e.g. logistiek, diverse stakeholders, meerdere techniekvelden en compliant met wet- en regelgeving).
 • Snel kunnen schakelen.
 • Communicatief sterk en daadkracht.
 • Overtuigingskracht en analytisch vermogen.
Wil je als operationeel manager Zuid-Holland Noord werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer voor 6 juni 2024. Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan via . Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Anne-Nynke Blok via .
Binnen 10 dagen na de sluitingsdatum krijg je onze reactie. Uitgenodigd voor het kennismakingsgesprek of vervolggesprek (keuze maken)? Dan vragen we je thuis een online assessment te maken als aanvulling op je cv en motivatie.

 • Aangenomen. Gefeliciteerd!

Voornaam

Voorvoegsel

Achternaam

Mobiel telefoonnummer

Curriculum Vitae is verplicht

Schrijf hier jouw motivatie

Vertel ons waarom jij in aanmerking wil komen voor deze functie en hoe jouw talenten aansluiten bij de competenties die in de vacature worden genoemd.

Solliciteer

Elke dag vooruit

Bij de naam ProRail denken veel mensen in eerste instantie aan treinen. Toch zit het net even anders: we beheren de spoorwegnetwerken in Nederland. En wist je dat we in Nederland een van de drukste, betrouwbaarste en meest ingenieuze spoorwegnetwerken ter wereld kennen?

Hoe fijn is het dan ook dat we kunnen rekenen op onze ruim 5.000 diverse collega's. Met elkaar houden we 7.000 kilometer spoor - en alles wat erbij komt kijken - veilig en in topconditie. Van mooie stations en een optimale dienstregeling tot goed onderhouden bruggen, tunnels, overgangen, wissels en seinen.

Nog vragen of hulp nodig?

Recruiter

 • Bouwprojecten begeleiden én een taal leren? Geen probleem voor Hamza!

 • 'Ik ben de hele dag bezig met techniek, én veel buiten. Perfect!

  ''

24/7 veilige en functionele infrastructuur. Jouw doel.

 • Dienstverband: 36 uur
 • Locatie: Amsterdam
 • Opleidingsniveau: hbo/wo
 • Salaris: € 3.935 tot € 5.668


Functie:operationeel manager
Startdatum:28-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3935 – 5668
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Operationeel Manager ProRail 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures