Vacature Leerkracht Cluster 2 Speciaal Onderwijs

Leerkracht Cluster 2 Speciaal Onderwijs in Zoetermeer

Solliciteren voor "Leerkracht cluster 2 speciaal onderwijs"

Leerkracht cluster 2 speciaal onderwijs

24 - 40 uur parttime - fulltime

Wil jij als leerkracht een rijker mens worden? Het bijzondere onderwijs aan onze leerlingen brengt jou extra verdieping.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Jij gaat aan de slag als leerkracht bij Kentalis SO CMB-DB de Tamarinde in Zoetermeer. De leerlingen zijn tussen de 3 tot 12 jaar, zij hebben een communicatieve meervoudige beperking en een algehele achterstand in hun ontwikkeling. Niet iedere leerling kan praten, sommigen communiceren bijvoorbeeld met verwijzers, pictogrammen of gebaren. Vaak hebben zij ook andere beperkingen, zoals bijvoorbeeld doof blindheid, autisme, syndromen of fysieke beperkingen. De leerlingen hebben meer ondersteuning nodig en komen daarom naar onze speciale school voor meervoudig communicatief beperkte leerlingen (cluster 2) van Kentalis. Je geeft samen met een onderwijsassistent les aan een kleine groep van gemiddeld vijf leerlingen. Met collega-leerkrachten, logopedisten, intern begeleiders, gedragskundige en andere specialisten sta je als één team om de leerling heen en vorm je een mooi sterk multidisciplinair team. Iedere collega heeft hart voor de leerlingen en denkt graag mee. Met creativiteit speel je in op de mogelijkheden en talenten van iedere leerling en werk je aan kleine stapjes in de ontwikkeling. Hierdoor ga je nooit op de automatische piloot en blijf je jezelf ontwikkelen, waarbij je ook veel leert van jouw collega's.

Beheers jij nog geen Nederlandse Gebarentaal /Nederlands ondersteund met Gebaren? Dan krijg je extra begeleiding en volg je opleidingen. Lees het ervaringsverhaal van Petra over haar overstap naar Kentalis Onderwijs.

Wat ga jij doen?
Jij geeft onderwijs en begeleiding aan communicatie meervoudig beperkte leerlingen die doof/slechthorend, een communicatiestoornis hebben of doofblind zijn, waarbij je kijkt naar hun mogelijkheden en talenten. Je levert een belangrijke bijdrage aan onderwijsontwikkeling en professionalisering. Daarnaast zijn dit jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Je zorgt voor een veilig pedagogisch en didactisch klimaat waarbij de hulpvraag van de leerling centraal staat;
 • Je zoekt antwoord op de hulpvraag die de leerling jou stelt, waarbij je intensief samenwerkt met ouders en jouw collega's;
 • Samen met het multidisciplinair team en ouders zorg je voor beste onderwijs en schrijf je het persoonlijk plan.

Met wie werk je?

Bij De Tamarinde (SO) bieden we cluster 2 onderwijs. Dit doen we met 60 collega's waaronder leerkrachten, intern begeleiders, logopedisten en gedragskundigen die gespecialiseerd zijn in taal en communicatie. Je werkt in een ervaren en gedreven team van ongeveer 60 medewerkers. Elke dag staat iedereen met veel passie klaar voor de leerlingen. Samen met de ouders halen jullie het beste uit de leerlingen naar boven.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:
De arbeidsvoorwaarden bij Kentalis zijn als volgt:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzich op vast dienstverband;
 • Het bruto maandsalaris bedraagt €3.321,- tot €5.862,- (schaal LC) bij een volledige werkweek van 40 uur, conform cao primair onderwijs;
 • Het dienstverband omvat 24 - 40 uur per week. Werkdagen in overleg;
 • Een arbeidsmarkttoelage van €93,- bruto per maand, naar rato bij een parttime dienstverband;
 • Extra's zoals een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% en een goede pensioenregeling bij ABP, inclusief vakantiegeld;
 • Een vergoeding van woon/werk verkeer van € 0,17 per kilometer tot een maximum van 25 kilometer enkele reis;
 • Fijne collega's om mee samen te werken en van te leren;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sportabonnement of een fiets.

Wie ben jij?
Voor onze leerlingen is het belangrijk dat je met geduld kunt achterhalen wat het kind wil communiceren. En dat je je zinnen en woorden afstemt op het taalniveau van het kind. Je kent jezelf goed en kunt op jezelf reflecteren. Daarbij:

 • Ben je in het bezit van een pabo-diploma;
 • Heb je geduld en natuurlijk overwicht om gedragsmatige aandachtspunten bij kinderen te sturen;
 • Beheers je Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG) of Nederlandse Gebaren Taal (NGT) of ben je enthousiast dit te leren.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden om als leerkracht aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! Zodra we onze collega hebben gevonden, sluiten we de vacature, dus reageer vandaag nog. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Heb je vragen over deze functie? , afdelingscoördinator, maakt graag tijd voor jou en jouw vragen. Bel of app Jessica via

We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Deel op X

Titel: Leerkracht cluster 2 speciaal onderwijs

Nummer: 1513Functie:leerkracht cluster 2 onderwijs
Startdatum:28-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3321 – 5862
Uren per week:24 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Leerkracht Cluster 2 Speciaal Onderwijs Kentalis 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures