Vacature HR Manager Asset Operations

HR Manager Asset Operations in Rotterdam

Eneco logo

/static/uploads/3462 eneco werken bij banner 2200x1000 08.jpg

HR Manager Asset Operations

Eneco - Rotterdam

> 5 jaar

32 - 40 uur

HR & Facilities

€70.000 - €102.000

HR Manager Asset Operations

Eneco - Rotterdam

HR & Facilities

> 5 jaar

€70.000 - €102.000

32 - 40 uur

  • Een functie waarbij je strategisch bezig bent én operationeel zaken oppakt

  • HR-verantwoordelijkheid in een matrixorganisatie

  • Vertalen van businessvraagstukken naar een HR-agenda voor onze Asset Operations organisatie

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco loopt voorop in de energietransitie en heeft de ambitie klimaatneutraal te zijn in 2035. Onze Asset Operations organisatie is verantwoordelijk voor alle Eneco Assets (alles wat binnen Eneco energie produceert of vervoert). De belangrijkste verantwoordelijkheden voor Asset Operations zijn de veiligheid van onze medewerkers en klanten, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van Assets en financiële en operationele voorspelbaarheid en productiviteit. Door het vertalen van de businessvraagstukken naar een HR-agenda en te focussen op organisatie-, leiderschap- en talentontwikkeling draag jij bij aan het behalen van de missie van Eneco.

Dit ga je doen

Als HR Manager Asset Operations binnen Eneco ben je een echte verbinder. Daarom noemen wij je binnen Eneco HR Connector. Als HR Connector ben je volwaardig lid van het Management Team van Asset Operations organisatie. Vanuit jouw talent voor HR draag je bij aan de realisatie van de strategie door het vertalen van businessvraagstukken naar een HR-agenda. Jouw focus ligt op organisatie- leiderschap- en talentontwikkeling. Je signaleert (strategische) HR-behoeften voor Asset Operations en doet voorstellen hoe deze te bereiken. Hierbij werk je als één team met andere HR-collega's en met de business stakeholders.
Talentontwikkeling is één van de strategische (HR) onderwerpen voor de komende jaren. Door inzicht te creëren in de strategische personeelsplanning en successie planning, ben je instaat om loopbaanpaden te ontwikkelen voor medewerkers en passende ontwikkelmogelijkheden aan te bieden om op deze manier (technisch) talent voor de organisatie te behouden.
Je bent een verbinder pur sang. Je hebt contact met andere bedrijfsonderdelen, deelt ervaringen en nieuwe ontwikkelingen en introduceert nieuwe kennis in jouw business.

Gaat dit over jou?

Je werkt samen als één team aan het waarmaken van één missie. Daarbij ben je proactief om te helpen de energietransitie te versnellen. Je creëert ruimte om inzichten en meningen met collega's uit te wisselen en neemt verantwoording om bij te dragen aan het gezamenlijke plan.

Je bent in staat om strategisch te denken, maar bent ook pragmatisch en in staat de handen uit de mouwen te steken voor operationele werkzaamheden.

Verder breng je het volgende mee:
• Een academische opleiding en ruime ervaring waarvan minimaal 5 jaar HR (eind)verantwoordelijk op Senior MT niveau
• Je hebt zelfstandig transformaties begeleid, zowel op de "harde kant" (wet- en regelgeving, OR) als de "zachte kant" (teambegeleiding)
• Het is een pre wanneer je aantoonbare ervaring hebt in een technische/ operationele omgeving
• Je bent een stevige gesprekspartner, gecombineerd met een nuchtere "can do" mentaliteit.
• Je hebt goede mondelinge en schriftelijke kennis van de Nederlandse en Engelse taal
• Je bent een resultaat gedreven verbinder met de juiste balans tussen mens en zakelijk (trusted advisor). Je hebt een uitstekende helikopterview, neemt initiatief en zegt wat je doet én doet wat je zegt
• Je bent flexibel en past je makkelijk aan in een snel veranderende omgeving
• Je bent door jouw persoonlijkheid een ambassadeur en voorbeeld in onze waarden; "Drive the change", "Deliver the plan" en "Make each other successful"

Je bent verantwoordelijk voor

• Het meebepalen van de strategie van Asset Operations langs de assen van zowel WAT als HOE.

• Het opstellen en realiseren van een HR-agenda, afgeleid van de business strategie en gemonitord via jouw HR Dashboard.

• HR Review en de personeelsplanning: je leidt de MT-meetings omtrent HR strategie, en leiderschap in het Business MT en draagt bij aan de ontwikkeling van talent en leiderschap in jouw bedrijfsonderdeel.

• Het voeren van regie op HR-dienstverlening voor jouw bedrijfsonderdeel. Denk daarbij aan onderwerpen als verzuim, in-, door- en uitstroom.

• Meedraaien in business unit overschrijdende projecten in samenwerking met HR collega's en centrale HR organisatie.

Dit worden je collega's

Het is de ambitie van Eneco om Nederland mee te nemen in de energietransitie. Om dat voor elkaar te krijgen staat de klant in al ons doen en denken centraal. Dat is wat Eneco drijft en bindt. Dat voel je in de hele organisatie en resulteert in hechte samenwerkingen en vakoverschrijdende inzichten en oplossingen. De HR-afdeling van onze organisatie bestaat uit HR Services, HR in Business en Employee Experience.


Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Samen naar klimaatneutraal

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat.

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega's ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? , in Business, beantwoordt met plezier jouw vragen via

Voor deze functie is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, in woord en geschrift. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei aanstaande. Graag ontvangen we voor die tijd je cv en motivatie.Functie:hr manager asset operations
Startdatum:26-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5401 – 7870
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Eneco via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures moerkapelle
  2. HR Manager Asset Operations Eneco 26-05-2024

Bekijk ook andere vacatures