Vacature Event Manager

Event Manager in Waddinxveen

Event manager

Als onderdeel van het marketingteam richt jij je als event manager op het organiseren en in goede banen leiden van alle SGL evenementen en beurzen wereldwijd.

Derk Pelle - Content marketeer

"In 2022 ging ik op zoek naar een organisatie waar m'n affiniteit voor sport, marketing en schrijven samen kwamen. Nu, bijna twee jaar later, kan ik wel zeggen dat ik bij SGL helemaal op m'n plek zit. M'n werkzaamheden raken zoveel verschillende afdelingen en onderwerpen, dat geen dag hetzelfde is.

Daarnaast is het verhaal van SGL continue aan innovatie onderhevig, en is er dus genoeg te vertellen. Ik vind het leuk om hier op m'n eigen creatieve manier invulling aan te geven. En die ruimte krijg ik ook.

Ook niet onbelangrijk; naast werk is er vaak ruimte voor een borrel, een feestje of een intens potje tafeltennis. Het enige nadeel? Als Feyenoorder is het aan de lunchtafel, omringd door Ajacieden, nog wel eens lastig gesprekken voeren.

"

Dit ga je doen

Van het regelen van internationale gastsprekers, tot het bedrukken van whiskyglazen, en een goochelaar tijdens het diner; je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het. Evenementen vormen een heel belangrijk onderdeel van onze marketingstrategie. We organiseren eigen evenementen, staan op beurzen, wonen congressen bij en sponsoren of co-hosten verschillende bijeenkomsten. Een enorm oerwoud aan projecten, waarin jij de bomen door het bos blijft zien.

Want jij wordt blij van een spreadsheet van 600 regels en 13 tabbladen, en richt je zowel op het grotere plaatje, als de details. Onze eigen evenementen kunnen een of meerdere dagen duren. Maanden van tevoren beginnen we met de voorbereiding, en elk jaar doen we het nét even beter, zodat we onze klanten op een topbeleving kunnen trakteren. Je werkt uiteraard samen met het team, maar als event manager ben jij van begin tot einde verantwoordelijk voor een vlekkeloos verloop van het evenement. Je schakelt met het grounds team of eventteam van de locatie waar het evenement plaats gaat vinden om te zorgen dat we de mooiste ruimte met uitzicht op het veld kunnen gebruiken, de catering top geregeld is en we het stadion in een SGL jasje mogen steken. Daarbij regel je ook nog even dat we de grote stadionschermen kunnen gebruiken voor het verwelkomen van onze gasten en zorg je dat onze klanten tijdens de lunch op de foto kunnen met de FA Cup. Je hebt contact met de contentmarketeer en area manager om het programma van het evenement af te stemmen, regelt de (gast)sprekers, zorgt ervoor dat je hun presentaties op tijd ontvangt en dat ze allemaal weten waar ze wanneer moeten zijn. Daarbij onderhoud je contact met alle deelnemers, beantwoord je vragen en weet je op creatieve manier de gasten te stimuleren om allemaal de Event App voor het event al te downloaden. Daarnaast coördineer je ook het transport van alle materialen zoals, brochures, merchandise en andere drukwerken, zodat deze op het juiste moment op de juiste plek aanwezig zijn.

Kortom, jij bent hét aanspreekpunt voor, tijdens en na het evenement. En als het evenement dan eindelijk begint ben je op locatie aanwezig om alles in goede banen te leiden. Hoewel je je werkzaamheden uitvoert op het hoofdkantoor in Waddinxveen, is reizen naar bijvoorbeeld Spanje, Zweden of Duitsland dus ook onderdeel van je werk.

Hier voldoe je aan

 • Je bent 40 uur per week beschikbaar
 • Je hebt 3 - 5 jaar werkervaring als event manager/coördinator
 • Je hebt HBO denk- en werkniveau
 • Je hebt een opleiding afgerond in de richting van events/marketing & communicatie, minimaal HBO
 • Je bent uitstekend in Nederlands en Engels in woord en geschrift. Een derde taal als Frans, Duits of Spaans is een pré

Deze competenties zijn belangrijk

Het organiseren van evenementen vereist een combinatie van competenties. Ben jij degene die in de vriendengroep altijd de uitjes regelt? Heb je een aanpakkers-mentaliteit en elke keer de ambitie het nóg beter te doen dan de vorige keer? Deze competenties vinden we belangrijk:

 • Organisatorisch talent
 • Communicatieve vaardigheden
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Budgetbeheer
 • Klantgerichtheid
 • Spreadsheetkoning(in)

Dit is wat we je bieden

Als onderdeel van een jong en sportief vierkoppig marketingteam, kom je terecht in een heel bijzondere tak binnen de internationale sportindustrie. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en er is veel (creatieve) ruimte om jezelf en de afdeling te ontwikkelen.

Op kantoor heerst een informele en ambitieuze werksfeer, waar een wekelijkse vrijdag patatdag en maandelijkse dönerdinsdag onderdeel van zijn. Omdat we gezondheid ook belangrijk vinden (al dat eten eist zijn tol), zijn we aangesloten bij bedrijfsfitness Nederland voor een korting op je sportschoolabonnement. Verder krijg je goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere 25 vakantiedagen, een bonus- en pensioenregeling.

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatie dan naar:
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met via .

Over SGL

SGL speelt een unieke rol achter de schermen van (inter)nationale sportwedstrijden.

Functie:event manager
Startdatum:04-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met SGL via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Moerkapelle
 2. Event Manager SGL 04-02-2024

Bekijk ook andere vacatures