Vacature Coördinator Welzijn

Coördinator Welzijn in Zoetermeer

Palet WelzijnPalet Welzijn

Heb jij het welzijn van onze bewoners hoog in het vaandel en bied je ze graag een fijne omgeving waar ze zich thuis voelen? Ben jij die kei in organiseren en plannen en zorg je graag voor een afwisselend activiteitenaanbod dat goed aansluit bij de wensen? En krijg je energie van het samenwerken en het contact met verschillende mensen en het begeleiden van vrijwilligers?

Dan hebben wij jouw baan!

Coördinator Welzijn (m/v)

zwangerschapsvervanging

28 uur per week

voor de WelThuis locatie Buytenhaghe in Zoetermeer

Als coördinator Welzijn:

Als coördinator Welzijn werk je zowel naar binnen als naar buiten gericht. Om op de locatie het welzijn goed neer te zetten, maak je gebruik van de (directe) omgeving. Denk hierbij aan een buurtbewoner die elke maandag kookt op de locatie en gezellig mee-eet, of een vrijwilligers die gaat wandelen met bewoners. Je organiseert kleinschalige activiteiten op de afdelingen, maar ook activiteiten waar iedereen op in kan schrijven, zoals bijvoorbeeld een beweegactiviteit als boksen of yoga, maar ook schilderen of een muziekworkshop. Daarnaast zijn er uitjes, evenementen en feestjes die je initieert en coördineert.
Op de diverse locaties wordt veel met vrijwilligers gewerkt. Jij bent verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van deze vrijwilligers op jouw locaties.

Als coördinator Welzijn kun je goed samenwerken met verschillende lokale organisaties, ben je een echte teamspeler en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Om het welzijnsbeleid op de locatie goed ten uitvoer te brengen, inventariseer je de behoeften van de bewoners en sluit daar met het activiteitenprogramma op aan. Je hebt veel contact met de activiteitenbegeleider, de welzijnsassistenten en de vrijwilligers die ondersteunen bij activiteiten. Je coacht de activiteitenbegeleiders, welzijnsassistenten en vrijwilligers bij de implementatie van de visie op welzijn. Je zorgt voor een gastvrije omgeving waar mensen zich thuis- en gehoord voelen. Je neemt verantwoordelijkheid en indien nodig de leiding bij initiatieven en zoekt naar oplossingen die breed gedragen worden binnen het team.

Een aantal van jouw taken:

 • Je bent de verbindende schakel tussen de verschillende afdelingen op de locatie.
 • Je zorgt voor een goed gecoördineerd aanbod dat voldoet aan wensen van bewoners, in samenwerking met de (zorg)medewerkers van WelThuis.
 • Je coördineert de inzet en begeleiding van vrijwilligers die ondersteunen op de locatie.
 • Je deelt kennis over materialen en de benaderingswijzen van de doelgroep op het gebied van welzijn.
 • Je bewaakt de kwaliteit van het welzijn op de locatie en bespreekt dit met de locatie manager.
 • Je zit de welzijnsoverleggen op de locatie voor, waarbij je het welzijnsteam meeneemt in de visie op welzijn.

Wat vragen wij van je?

 • Je bent een sociaal persoon en krijgt energie van veranderingsprocessen.
 • Je hebt ervaring op het gebied van welzijnswerk, coördineren en begeleiden.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, invoelend vermogen en een professionele houding.
 • Je kunt zelfstandig werken, bent doortastend en creatief.
 • Je kunt goed met conflicten omgaan en bent oplossingsgericht.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je kunt werken met de programma's Word en Excel.

Daarnaast verlangen wij:

 • Een diploma SPW 4 of Maatschappelijke Dienstverlening met activiteitenbegeleiding.
 • Flexibiliteit in werkdagen.

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijk contract van 5 maanden volgens de CAO Sociaal Werk.
 • Salarisschaal 6, volgens de CAO Sociaal Werk.
 • Plezierige werksfeer.
 • Een enthousiast team en collegiale ondersteuning.
 • Vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en eigen loopbaanbudget, in te zetten naar eigen voorkeur.
 • Pensioen bij PGGM Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet van activiteiten, diensten en ondersteuning aan zodat senioren en mantelzorgers vanuit eigen kracht en op eigen wijze deel kunnen nemen aan de samenleving. Een optimale kwaliteit van leven en zelfredzaamheid zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. We doen dit o.a. met behulp van de inzet van vele vrijwilligers.

Palet Welzijn maakt onderdeel uit van de netwerkorganisatie Fundis. In opdracht van collega-organisatie WelThuis organiseren wij het welzijnsaanbod en de inzet van vrijwilligers op hun woonzorglocaties. Welzijn en het beleven van een zinvolle dag krijgt steeds meer aandacht in de ouderenzorg. De zorg voor het welbevinden, het goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de algehele gezondheid. De gezamenlijk geformuleerde 'visie op welzijn' vormt de leidraad van onze inzet voor de bewoners van WelThuis.

WelThuis heeft 17 woonzorglocaties voor ouderen in de provincies Zuid-Holland en Utrecht, waar mensen met dementie en/of een somatische zorgvraag wonen. Op iedere locatie van WelThuis is een coördinator Welzijn van Palet Welzijn actief.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk donderdag 13 juni 2024 naar , e-mail: . De gesprekken vinden plaats op maandagochtend 17 juni en op dinsdagochtend 18 juni.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Linda Oosterbaan, coördinator welzijn, telefoonnummer .Functie:coördinator welzijn
Startdatum:28-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Coördinator Welzijn Palet Welzijn 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures