Vacature Consulent Sociaal Domein

Consulent Sociaal Domein in Gouda

Zoeken

Gouda.nl

Consulent Sociaal Domein, expertise Werk en Inkomen

Administratief/secretarieel

HBO

Vast

Advies/onderzoek

32 - 36 uur

Je kunt nog solliciteren t/m 10-06-2024

Ben jij geïnteresseerd in een uitdagende vacature waarbij je cliënten helpt die een beroep op ons doen voor ondersteuning bij werk en inkomen en heb je affiniteit met cijfers? Lees dan snel verder! Als consulent sociaal domein met expertise werk en inkomen, zorg je voor een integrale, zorgvuldige en foutloze afhandeling van meldingen en aanvragen voor een uitkering.

Wat ga je doen?

Als consulent expertise werk en inkomen beoordeel je meldingen en aanvragen op het gebied van werk en inkomen. Je houdt je bezig met diverse taken, waaronder:

 • Inkomsten verrekenen.

Samen met een collega draag je de verantwoordelijkheid voor het verrekenen van inkomsten. Dit vormt de helft van je functie.

 • Beoordelen van (complexe) aanvragen

Je beoordeelt aanvragen voor uitkering op basis van de Participatiewet en IOAW. Hierbij houd je rekening met zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van de cliënt.

 • Financiële zelfredzaamheid

Bij aanvragen voor een uitkering voer je een onderzoek uit naar de financiële zelfredzaamheid van de cliënt en je bekijkt ook of er gebruik kan worden gemaakt van voorliggende voorzieningen.

 • Arbeidsmarktbegeleiding

Je beoordeelt per cliënt in hoeverre hij/zij in staat is om zelfstandig werk te vinden;
Samen met de cliënt stel je een plan van aanpak op. Dit evalueer je periodiek en pas je zo nodig aan en
Je begeleidt, motiveert en stimuleert cliënten in hun traject naar werk en zo nodig speel je in op belemmerende factoren

 • Samenwerking

Je werkt nauw samen met de werkgeversadviseurs van het WSP en consulenten werk.

 • Dossiervorming en administratie

Je zorgt ervoor dat alle benodigde documenten voor de beoordeling van een uitkering aanwezig is en handelt aanvragen af.
Je beheert je eigen caseload en voert bestandsbeheer uit (aanvragen, mutaties, heronderzoeken, intrekkingen en terugvorderingen).

 • Collegiale toetsing

Voor kwaliteitsverbetering draag je bij aan collegiale toetsing.

 • Fraudepreventie

Je bent alert op signalen van fraude.
Je legt maatregelen op volgens de afstemmingsverordening.

Met wie ga je werken?

Binnen de Gemeente Gouda werken we met een integrale uitvoeringsorganisatie waarbij verschillende afdelingen samenwerken over de grenzen van wetgevingsdomeinen heen. Deze integrale aanpak wordt gevormd door de afdelingen door de afdelingen Opgroeien en Start Arbeidsmarkt, Werk en Financiën en Zorg en Ondersteuning. Een boeiende en dynamische omgeving waarin je als consulent een waardevolle rol kunt spelen!

Als consulent sociaal domein expertise werk en inkomen ga je aan de slag in het team Werk en Inkomen (W&I) op de afdeling Werk en Financiën. Het team W&I bestaat uit collega's met verschillende functies: expertise werk en inkomen, expertise inkomen, expertise werk, financieel medewerkers, contractbeheerder re-integratie en ondernemen vanuit de bijstand en verbinder Statushouders aan het werk.

Wat heb jij in huis?

 • Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau. Je opleidingsniveau is HBO-niveau of hoger;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring binnen het sociaal domein. Je bent bekend met de ontwikkelingen in dit vakgebied en hebt specifieke ervaring met integraal werken binnen het Sociaal Domein;
 • Je hebt enkele jaren ervaring in het begeleiden van mensen die een bijstandsuitkering ontvangen;
 • Je kunt maatwerk toepassen en denkt in mogelijkheden en oplossingen;
 • Je bent nieuwgierig naar de situatie van cliënten en hebt geduld in het begeleidingsproces;
 • Je kunt zelfstandig werken en hebt een professionele houding. Daarnaast ben je een teamspeler en werk je uitstekend in teamverband en
 • Je bent goed op de hoogte van de Participatiewet en andere relevante regelgeving.

Dit bieden wij:

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda?

Wat bieden wij naast smaak?

 • Als je werk het toelaat behoort hybride werken tot de mogelijkheden, waarbij we een goede werk-privé balans centraal stellen;
 • Ons Huis van de Stad met #smaakvol bedrijfsrestaurant en pal naast het treinstation;
 • Goede ICT voorzieningen met o.a. een keuze in smartphones die je voor werk en privé mag gebruiken;
 • Een duurzame reiskostenvergoeding waarbij we stimuleren om op een duurzame manier naar kantoor te reizen;
 • Platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 %, inzetbaar voor bijvoorbeeld een opleiding, extra salaris of verlof;
 • Een eigen ontwikkelbudget om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren/vorm te geven;
 • Groot aanbod op het gebied van jouw ontwikkeling en vitaliteit via de GoudAcademie, zoals opleidingen, (online)trainingen, e-learnings, webinars, masterclasses en e-books;
 • < 35 jaar? Sluit je aan bij 'Jong Goud' voor persoonlijke ontwikkeling en netwerkborrels.

Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Salaris en contract

Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur, waarbij we altijd met een contract voor een jaar starten. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 4.752,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9). Voor een uitgebreide toelichting op ons ruime aanbod arbeidsvoorwaarden klik hier. Wil je graag sfeerproeven? Kijk dan op www.werkenvoorgouda.nl

Enthousiast?

Wil je ook als #smaakmaker bij ons aan de slag? Dit kan tot en met 10 juni 2024.
2024.

Heb je vragen over de functie, wil je eens bellen of koffie drinken met een toekomstige collega? Neem dan contact op met Femke Kerstiens-de Hertogh, teamleider Werk en Inkomen, afdeling Werk en Financiën via . Voor meer informatie over het werken bij de gemeente Gouda of de wervingsprocedure kun je contact opnemen met Janine van der Vlist, afdeling HRM, via .


Na een eerste selectie benaderen we de kandidaten voor een sollicitatiegesprek. We houden maximaal 3 sollicitatiegesprekken, deze gesprekken kunnen zowel fysiek als via Teams plaatsvinden. Eventueel maken we gebruik van een referentieonderzoek en/of (online) assessment. Ben jij onze #smaakmaker, dan krijg je nog een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Van al onze nieuwe collega's vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Integriteit Samenwerken Zelfstandigheid

Je kunt nog solliciteren t/m 10-06-2024Functie:consulent sociaal domein
Startdatum:28-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Consulent Sociaal Domein Gemeente Gouda 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures