Vacature CO2 Technicus WTB

CO2 Technicus WTB in Rotterdam

CO2 Technicus WTB - Porthos

Porthos ontwikkelt een project waarbij CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven wordt getransporteerd en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee. Een uniek project waar jij deel van uit kunt gaan maken! Ben jij de enthousiaste, leergierige en gemotiveerdtechnicus WTB die veel wil leren van CO2 transport en opslagsystemen? Dan zoeken we jou!

Standplaats: Rotterdam Maasvlakte

Aantal uren per week: In de eerste fase dagdienst (40 uur) gedurende 1-1,5 jaar, daarna volgt fase 2, dit is in volcontinudienst in 6 ploegen (gemiddeld 34,6 uren) voor ongeveer 2 jaar. Na deze fase, volgt fase 3 ga je naar een dagdienst met wachtdienstfunctie (40 uur).

Wat ga je doen?

Als 'CO2 Technicus WTB' ben je verantwoordelijk voor het CO2 transport en opslag. Vanaf de bouw van het project zal je onderdeel uitmaken van het Operations team. Samen gaan we ervoor zorgen dat we klaar staan voor de introductie van de eerste molecuul CO2 in het systeem. Daarna heb je de verantwoordelijkheid om samen met het Operations team de installatie op een veilige manier te bedrijven.

Het systeem bestaat uit een aantal delen. Onze klanten voeden vanuit het Europoort gebied het CO2 in de onshore leiding, vanuit daar zal het getransporteerd worden naar het compressorstation, waarna het op de juiste temperatuur en druk gebracht zal worden. Hierna gaat het CO2 via de offshore leiding richting het platform op de Noordzee, waarna het via de putten in het reservoir opgeslagen wordt. Jouw taak is om dit transport op een veilige manier te faciliteren van klant tot reservoir.

Tijdens de bouw- en commissioningsfase zul je zo veel mogelijk bezig zijn om het systeem te leren kennen, de juiste opleidingen en trainingen te volgen en mee te denken over de operationele fase. Vanaf het moment dat het systeem in gebruik zal worden genomen, zul je gaan werken in een 6 ploegendienst (24/7). Deze periode duurt ongeveer 2 jaar. Hierna zal de ploegendienst worden afgebouwd naar een dagdienstfunctie (met wachtdienst).

Je werkzaamheden in de operationele fase zijn het bedienen van het transport- en opslagsysteem vanuit de controlekamer. Daarbij ben je verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het (preventieve en correctieve) onderhoud. Het testen, bedienen, in/uit bedrijf nemen en veiligstellen van leidingen en afsluiters horen hier ook bij. Je maakt tevens deel uit van de calamiteitenorganisatie.

Verder ben je aanspreekpunt voor derden en je zorgt ervoor dat hun werk en werkwijze aan de Porthos (kwaliteit) standaarden voldoen. En je zorgt voor de voorbereiding en uitgifte van werkvergunningen.

Een deel van het onderhoud zal plaatsvinden op ons offshore platform. Deze werkzaamheden zullen alleen tijdens dagdienst plaatsvinden.

Wat vragen we?

Om bij ons aan de slag te gaan als CO2 Technicus WTB:

 • Heb je een afgeronde MBO 4 opleiding WTB, Algemene Operationele Techniek (AOT), Procestechniek of vergelijkbare studierichting.
 • Beschik je over de benodigde offshore certificering, of bent bereid deze te behalen. Daarbij heb je sterke affiniteit met het besturen van processen vanuit een controlekamer. Om de site te bereiken is een rijbewijs noodzakelijk.
 • Heb je ongeveer 3 à 5 jaar ervaring als technicus t.a.v. preventief en correctief onderhoud aan installaties en ben je in staat om zelfstandig storingen op te lossen. Vanwege de aard van de werkzaamheden is het van belang dat je gewend bent om technische administratie bij te houden. Het is van belang dat je algemene kennis van Office-applicaties (Word, Excel, etc) hebt.
 • Beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschik je over basiskennis Engels.
 • Is het voor jou geen probleem om mee te draaien in de storingswachtdiensten (gemiddeld 1x per 6 weken). Vanwege de wachtdiensten ben je woonachtig op maximaal 60 minuten van de locatie. Je komt niet voor deze functie in aanmerking wanneer je buiten dit gebied woont.

Daarnaast ben je gemotiveerd en voel jij je verantwoordelijk om binnen teamverband doelstellingen te behalen waarbij veilig werken centraal staat. Je hebt oog voor anderen en ziet wanneer collega's hulp nodig hebben. Je zorgt voor heldere communicatie waarbij je anderen informeert over de voortgang van de werkzaamheden. Je hebt oog voor detail en werkt volgens afgesproken procedures.

Wat bieden we je?

Gasunie biedt een pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris tussen € 42.589,00 en € 58.797 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een Porthostoeslag van € 500,00 bruto per maand;
 • Op de momenten dat je Offshore werkt, ontvang je een offshore toeslag deze bedraagt 0,1875% van het maandsalaris per uur;
 • Een mobiliteitstoeslag van € 230,50 bruto per maand (alleen fase 1);
 • Een ploegentoeslag van 30% (gedurende het werken in ploegendienst, duur ong. 2 jaar - in fase 2);
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%;
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen. (Gedurende het werken in de ploegendienst is dit max 92 uur- fase 2);
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 23 en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750;
 • Een werklaptop en een iPhone;
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden;
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Porthos

Porthos is een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN. Deze staatsdeelnemingen spelen een belangrijke rol in het Nederlandse energielandschap. Zij willen een bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland en een actieve rol spelen in de energietransitie.

In Porthos komen ervaring en expertise samen: Havenbedrijf Rotterdam vanuit de lokale situatie en markt, Gasunie met de ervaring van gasinfrastructuur en -transport, EBN met haar deskundigheid op het gebied van de diepe ondergrond en offshore infrastructuur.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 12 juni je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 17 juni laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 21 juni in Barendrecht.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure, evenals een medische offshore keuring.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met Rowan Speelpenning op . Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de op .Functie:co2 technicus wtb
Startdatum:28-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3286 – 4537
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. CO2 Technicus WTB Gasunie 28-05-2024

Bekijk ook andere vacatures