Vacature Ambulant Psycholoog (Jeugd)

Ambulant Psycholoog (Jeugd) in Rotterdam

de Waag Rotterdam

Vervaldatum: 20 juni 2024

 • 32 - 36 uur

  Per week

 • € 3.616,00 - € 5.335,00

  Loonindicatie

 • de Waag Rotterdam

  Locatie

Ambulant psycholoog (jeugd)
Orthopedagoog/systeemtherapeut
(32-36 uur per week)

We zoeken een gedreven en kundige collega, die samen met ons wil puzzelen op complexe casuïstiek en zich wil inzetten om jongeren en hun netwerk verder te helpen. Het FAST-team in Rotterdam is een dynamisch en gedreven team, waarin gezelligheid en professionaliteit hand in hand gaan. Het team bestaat uit beginnende en ervaren enthousiaste gz-psychologen, orthopedagogen, systeemtherapeuten en een psychiater die intensief binnen de zorglijn Jeugd met elkaar samenwerken, zowel binnen de poliklinische behandeling als binnen het outreachende aanbod FAST.
De primaire doelen van FAST zijn: het verminderen of stoppen van de ernstige gedragsproblemen waarmee de jongere is aangemeld om zo uithuisplaatsing te voorkomen en het verminderen van de (kans op) recidive van probleem- en delict gedrag.

Een collega aan het woord "Als behandelaar bij FAST zit ik het ene moment bij een gezin thuis op de bank, het volgende moment heb ik een gesprek op school en dan weer zit ik in een teamvergadering. Soms heb ik een gezinssessie goed voorbereid en loopt het totaal anders. Dat vraagt om creatief inspelen op de situatie en maakt mijn werk uitdagend!
In mijn werk beheer ik mijn eigen caseload en agenda, maar ik kan ook terugvallen op het team. Ik werk heel nauw samen met mijn collega's en dat maakt dat we het werk echt samen doen. Er is veel expertise in het team en dat wordt aangevuld door intervisie en deskundigheidsbevordering. Hierdoor blijf ik mij ontwikkelen.

"

Functie
Onderdeel van de gezinsbehandeling kan een individuele behandeling van de jongere 'op maat' zijn. In ons team is veel ruimte voor inbreng van eigen expertise en voldoende vrijheid dit toe te passen in behandelingen. Daarnaast is humor voor ons een belangrijk ingrediënt om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Ook is er bij andere collega's op de vestiging veel expertise te halen op diverse gebieden.

 • Je bent behandelaar binnen een multidisciplinair team.
 • Je voert systeembehandelingen en individuele behandelingen uit.
 • Je werkt voor FAST voornamelijk outreachend. Daarnaast ben je eventueel inzetbaar om poliklinisch cliënten te behandelen.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

 • Salaris tussen € 3.616,00 en € 5.335,00 bruto per maand (FWG 55-60).
 • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

En dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier .

Profiel
Je hebt een wetenschappelijke opleiding afgerond in de orthopedagogiek of een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut*. Daarnaast:

 • Heb je affiniteit en/of ervaring met de forensische doelgroep. Als het forensisch werken nieuw voor je is, zijn er verschillende interne opleidingen die jou de kennis geven die je nodig hebt voor het werk.
 • Heb je ervaring met het verrichten van intakes, opstellen van behandelplannen en (bij voorkeur) het uitvoeren van risicotaxaties.
 • Ben je verbindend, integer en kan je de-escalerend optreden.

* Je voldoet aan de voorwaarden om in het Zorgprestatiemodel consulten te kunnen registreren. Voor bepaalde beroepsgroepen is bijvoorbeeld een ondertekende verklaring diagnostiek vereist.

Organisatie
De Waag is de oudste en grootste aanbieder van ambulante forensische psychiatrie in Nederland. Wij zijn gericht op innovatie en koploper op het gebied van risicotaxatie en zorgprogrammering. Samen met de afdeling onderzoek werken we continu aan verbetering en ontwikkeling van de behandelinhoud. Toegankelijkheid en saamhorigheid kenmerken het werken bij de Waag.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.dewaagnederland.nl en www.dfzs.nl .

Interesse
Neem contact op met Mente Schuiteboer, teamleider, , om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Je bent welkom om een (dag)deel mee te lopen.

Functie:psycholoog jeugd ambulant
Startdatum:23-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:3616 – 5335
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Ambulant Psycholoog (Jeugd) De Forensische Zorgspecialisten 23-05-2024

Bekijk ook andere vacatures