Vacature Allround Communicatieadviseur

Allround Communicatieadviseur in Zoetermeer

Om- en bijscholen

Activiteiten

Organisatie

Overlegtafels

Partners onderwijs en bedrijfsleven

Werken bij SBB

Pers

Nieuws

Stagepact mbo


Jouw werk

Als allround communicatieadviseur ga je werken op het snijvlak van redactie, persvoorlichting en public affairs. Je gaat nieuws- en persberichten schrijven voor zowel interne als externe communicatiekanalen van SBB en je weet hoe je social media slim kan inzetten. Bovendien ben je thuis in het monitoren en duiden van het nieuws dat dagelijks op ons afkomt. Je signaleert waar er kansen en mogelijke issues liggen in zowel media als politieke kanalen. Je werkt daarbij nauw samen met de woordvoerder; samen beantwoorden jullie alle persvragen, adresseren jullie ontwikkelingen bij de interne organisatie en ontwikkelen jullie proactief persberichten en woordvoeringslijnen. Je vervangt de woordvoerder bij afwezigheid. Daarnaast ben je ook echt een teamplayer, die moeiteloos het team bijspringt als er grote klussen op ons afkomen, zoals artikelen schrijven voor een online magazine of meehelpen bij het organiseren van grote corporate evenementen.

Wat maakt de functie zo boeiend

 • Je opereert op het snijvlak van redactioneel werk, persvoorlichting en public affairs, waardoor geen dag hetzelfde is en je voortdurend wordt uitgedaagd.
 • Een baan met impact: je draagt bij aan de reputatie en het succes van SBB!
 • Je krijgt de ruimte om nieuwe ideeën en suggesties te implementeren die de communicatieomgeving van de organisatie verbeteren, waardoor je je creativiteit volledig kunt benutten.

Waar kom je te werken

Het team Communicatie bestaat uit 12 personen. Het is een hecht team waarbij de collega's elkaar graag helpen. Het team houdt zich bezig met interne communicatie, sociale media, redactie en woordvoering en externe communicatie. Genoeg om van te kunnen leren en aan bij te dragen.

Wat breng je mee

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo- of wo-niveau (bijvoorbeeld Communicatie of Journalistiek). Hiernaast beschik je uiteraard over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden en een grote dosis creativiteit. Met een natuurlijke flair sta je graag op de voorgrond en presenteer je jezelf overtuigend. Je bent leergierig en gedreven om jezelf voortdurend te ontwikkelen. Bovendien beschik je over een gezonde dosis lef en verwondering, waardoor je niet bang bent om uitdagingen aan te gaan en nieuwe terreinen te verkennen. Met enkele jaren ervaring als communicatieadviseur of persvoorlichter op zak, ben je goed bekend met de dynamiek van het vakgebied. Hiernaast zien we graag het volgende in jou terug:

 • Je bent een echte teamspeler en samenwerken vergroot voor jou het plezier in je werk.
 • Je hebt een onderzoekende houding en bent nieuwsgiering.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de toekomst van werkend Nederland.
 • Je vindt politiek interessant en hebt een hoge mate van omgevingssensitiviteit.

Ons aanbod

Je komt te werken in een inspirerende werkomgeving waar veel aandacht is voor ontwikkeling, inspirerend leiderschap en talenten van onze medewerkers. We bieden je een functie waarin je zelf verantwoordelijk bent voor jouw ontwikkeling, waar je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in de uitvoering van je functie. Daarnaast bieden we:

 • Een salaris van minimaal €3.045,- en maximaal €4.607,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
 • Je krijgt 27 vakantiedagen en bij een fulltime dienstverband bouw je 112,5 uur (adv) per jaar op.
 • Een tegemoetkoming in jouw premie ziektekostenverzekering van €27,50 netto per maand.
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% bovenop je vakantiegeld.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij ABP en betalen 70% van jouw pensioenpremie.
 • Het Individueel Keuzebudget (IKB). Zo kan je bijvoorbeeld de eindejaarsuitkering en vakantiegeld maandelijks laten uitbetalen (of een deel hiervan) en 5 verlofdagen verkopen, sparen of kopen. De keuze maak je in november.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of thuiswerkvergoeding.
 • Wij stimuleren duurzaam reizen; OV wordt bij ons volledig vergoed.
 • Ruime faciliteiten om hybride te werken: zakelijke telefoon, een laptop en thuiswerkopties.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO SBB.
 • Wij geven aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling, je kunt opleidingen en cursussen volgen via onze SBB Academie.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Procedure

Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde kennis en vaardigheden? Reageer dan uiterlijk 11 juni 2024 door het sturen van een korte en gerichte motivatie en je curriculum vitae via de sollicitatiebutton. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stel ze gerust Ashni Balwant Gir, corporate recruiter, via 5 of via . Heb je vragen over de inhoud van deze vacature? Neem dan contact op met , , via 4 of .Functie:communicatieadviseur
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3045 – 4607
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Moerkapellekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de moerkapellekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Allround Communicatieadviseur Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures